JareG
Pionier e-mobilności
Rzekłbym, że prawie 4x więcej (np. niż standardowe evse jakie dostałem z e-Soul'em.. całe 2kW)To dwa razy więcej niż z gniazdka ;-)
Ale też nie każdy ma siłę 32A, częściej jest to 16A..
Pozdrawiam
Rzekłbym, że prawie 4x więcej (np. niż standardowe evse jakie dostałem z e-Soul'em.. całe 2kW)To dwa razy więcej niż z gniazdka ;-)
tak - dostalem odpowiedź że potrzebny VIN - OK czyli teraz nie kupię aż będzie VIN - jakoś tego nie rozumiem ale powoli się przyzwyczajam, że najczęściej to czego bym się spodziewał to raczej tak nie będzieTrzeba podac VIN
ja mam 17kW to moze też wystarczy - nie mam pompy ciepła ale mam klimatyzację z takich bardziej energochłonnych rzeczy (chyba max. ciągnie 3,6kW) czyli jak dodam 11kW to będę miał 15kW - 2 kW zapasu to nie wieleTo zależy jakiej mocy masz przyłącze, ew. jaką moc ładowania ustawisz. Ja np. miałem 12,5kW i zwiększyłem do 20kW coby mieć zapas na jednoczesną pracę np. pompy ciepła i ładowanie auta. A jak miałem te 12kW to nie ustawiałem więcej niż 6kW ładowania.
.. chyba, że jest zima i masz pompę ciepła - moja max potrafi wziąć 9kW (z grzałką)Poza tym ładujesz głównie nocą, a wtedy też raczej nie chodzi nic energochłonnego.
no to jest już moc.. chyba, że jest zima i masz pompę ciepła - moja max potrafi wziąć 9kW (z grzałką)
Pozdrawiam
Ano jest, aczkolwiek rzadko. I wtedy te marne 12,5kW to nieco przymało gdybyś chciał (albo musiał) podładować się jakoś szybciej niż 2kWh 🤣no to jest już mocja gaz pięknie konsumuję ....... nie lubię zimy
tesle też nie lubią
![]()
12,5kW to za mało zdecydowanie...... ja to się trochę boję tego prądu i tego ładowania....Ano jest, aczkolwiek rzadko. I wtedy te marne 12,5kW to nieco przymało gdybyś chciał (albo musiał) podładować się jakoś szybciej niż 2kWh 🤣
Poza zimą i stosując nieco mniejsze niż 11kW moce ładowania można byłoby jakoś egzystować bez zwiększania mocy przyłącza..
Pozdrawiam