Chyba chcę zamówić, ale nigdy nie miałem leasingu...

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
no i szczerze mówiąc ma to sens - bo to jest jednak JDG - osoba fizyczna a nie prawna. Ale wciąż było to dla mnie zaskoczeniem. Dopytywałem się mojej "opiekunki" o to i stwierdziła, że ze względu na wspólnotę majątkową muszą podpisać obie strony.
Mam informację z pierwszej ręki, że przy wpłacie 30% nie jest potrzebny podpis żony :)

margielm

Fachowiec
Lol, dobry tip dla pozostałych co chcą ukryć zabawkę przed żoną/mężem :)

ElementBN

Zadomawiam się
w SCM przy leasingu na JDG pani mówi, ze umowa musi być również podpisana przez moją żonę ze względu na wspólnotę majątkową. Czy to jest standard w SCM?
Tak samo miałem przy leasingu w Aliorze w 2016r jak i przy leasingu w mbanku w 2019r. Przy JDG bez rozdzielności tak jest. Nie było tu ważne jaka wpłata wstępna była.

W końcu leasing to korzystanie z cudzego kapitału.

A z innej beczki - w Tesli dają jakiś kabel do ładowania? W innych markach to albo taki do ładowania z wtyczki, albo wallboxa, albo Type2.

Arturo

Zadomawiam się
Kurcze, totalnie nie pamiętam czy na wniosku/umowie było pytanie o stan cywilny... Ale tak, to ma sens...
We wniosku leasingowym SCM było pytanie o stan cywilny. Ci, którzy mają rozdzielność majątkową muszą przesłać do SCM umowę majątkową.

margielm

Fachowiec
Na jaką kwotę bierzecie GAP? mam ofertę na 100k, nie wiem czy to dobrze czy nie :)

umcus

Pionier e-mobilności
Na jaką kwotę bierzecie GAP? mam ofertę na 100k, nie wiem czy to dobrze czy nie :)
To zależy kiedy zamierzasz skorzystać z GAP ;) Czyli jak duża będzie rozbieżność pomiędzy tym co wypłaci ubezpieczalnia, a wartością zakupu. Zasadniczo w pierwszym roku to nie ma znaczenia. Im później będzie szkoda/kradzież (tfu, tfu), tym większej kwoty będziesz potrzebował.

margielm

Fachowiec
Ja wziąłem 'back to invoice' na 3 lata :)
No właśnie ja bym się spodziewał że tak powinien wyglądać GAP, a nie jakaś konkretna kwota. Gdzie wziąłeś ten GAP i mozesz zdradzić ile kosztował?