Chyba chcę zamówić, ale nigdy nie miałem leasingu...

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
no i szczerze mówiąc ma to sens - bo to jest jednak JDG - osoba fizyczna a nie prawna. Ale wciąż było to dla mnie zaskoczeniem. Dopytywałem się mojej "opiekunki" o to i stwierdziła, że ze względu na wspólnotę majątkową muszą podpisać obie strony.
Mam informację z pierwszej ręki, że przy wpłacie 30% nie jest potrzebny podpis żony :)

ElementBN

Zadomawiam się
w SCM przy leasingu na JDG pani mówi, ze umowa musi być również podpisana przez moją żonę ze względu na wspólnotę majątkową. Czy to jest standard w SCM?
Tak samo miałem przy leasingu w Aliorze w 2016r jak i przy leasingu w mbanku w 2019r. Przy JDG bez rozdzielności tak jest. Nie było tu ważne jaka wpłata wstępna była.

W końcu leasing to korzystanie z cudzego kapitału.

A z innej beczki - w Tesli dają jakiś kabel do ładowania? W innych markach to albo taki do ładowania z wtyczki, albo wallboxa, albo Type2.

Arturo

Zadomawiam się
Kurcze, totalnie nie pamiętam czy na wniosku/umowie było pytanie o stan cywilny... Ale tak, to ma sens...
We wniosku leasingowym SCM było pytanie o stan cywilny. Ci, którzy mają rozdzielność majątkową muszą przesłać do SCM umowę majątkową.

umcus

Pionier e-mobilności
Na jaką kwotę bierzecie GAP? mam ofertę na 100k, nie wiem czy to dobrze czy nie :)
To zależy kiedy zamierzasz skorzystać z GAP ;) Czyli jak duża będzie rozbieżność pomiędzy tym co wypłaci ubezpieczalnia, a wartością zakupu. Zasadniczo w pierwszym roku to nie ma znaczenia. Im później będzie szkoda/kradzież (tfu, tfu), tym większej kwoty będziesz potrzebował.

nabrU

Moderator
Na jaką kwotę bierzecie GAP? mam ofertę na 100k, nie wiem czy to dobrze czy nie :)

Ja wziąłem 'back to invoice' na 3 lata :)