Cześć! Zaliczyłem dziś pierwszą wizytę serwisową z mankamentami które zgłosiłem po odbiorze i tak:
- drzwi pasażera ciężej się zamykają, trzeba nimi jeb### mocniej. Niby na serwisie zrobili regulacje zamka, nie stwierdzili żeby było źle i dodali komentarz że jak są szyby zamknięte to może być ciężej zamykać bo ciśnienie w kabinie rośnie. Efekt taki że jest dokładnie jak było dalej ciężej te jedne się zamykają. Widocznie przy innych drzwiach prawo Pascala w Tesli nie działa...Na youtube widziałem że nie jest to odosobniony przypadek, też tam macie? Naprawili Wam to? A może muszą się uszczelki "ułożyć"?
- niewycentrowana kierownica. Kierownica jest przekrzywiona o pici kłaczek w prawo, może o 1-2 stopnie. Serwis zrobił geometrię, dostałem z niej wydruk. Efekt - jest jak było. Komentarz mechanika mowi że robili geometrie z kierownicą ustawiona na 0 zgodnie z czujnikiem na kolumnie kierownicy. Może być że sama kiera jest przekrzywiona na wieloklinie ale wydaje mi się że jest to na tyle małe przekrzywienie że jakby przesunąc ją w lewo o jeden ząbek to będzie krzywa ale w drugą stronę....nie wiem co z tym robić dalej. Jak u Was? A może opony muszą się jeszcze ułożyć?
- krzywy daszek tapicerowany nad wylotami powietrza. Kosmetyczna pierdoła ale potwierdzili i wymienią na nowy, wymiana przez mobilny serwis za 2 tyg.
- od strony kierowcy pasek ambient na drzwiach sporo niżej niż na desce. Poprawili, idealnie nie jest nadal niżej ale już mniej. Z prawej tez jest niżej i jest prawie symetrycznie, to jest taka pierdoła że nie bede z tym dalej walczył.
Poza tym auto bez dalszych wad. Wrzucam commandera + knoba i soft close do frunka, a pan chińczyk ociąga się z wysyłką dywaników TPE.