CyanAppl16
Posiadacz elektryka
Cześć,
Które z tych trzech aut byście wybrali?
Które z tych trzech aut byście wybrali?
Teraz nie mam żadnego EV.Jakim EV teraz jeździsz (o ile w ogóle)?
Jeździć będę mało, raczej tylko wyjazdy weekendowe i zawożenie dzieci do szkoły.
Jeżeli chodzi o budżet to mogę kupić iX albo EQE w jakichś w miarę podstawowych wersjach, ale wolałbym wydać mniej, więc tutaj Tesla wypada najlepiej, a Elon mi nie przeszkadza.
Za BMW i EQE przemawia jakość, czytam to forum od jakiegoś czasu szczególnie wątki o Tesli i widzę, że jest z nią wiele problemów np. ostatni wątek o choince komunikatów w TMY, a zależy mi na tym żeby auto było bezproblemowe, a nie działało losowo, że np. pewnego dnia nie nie ruszę z powodu jakiejś aktualizacji.
Nie mam też czasu jeździć często do serwisu, albo hobbystycznie poprawiać coś samemu w samochodzie.
Jakość wykonania to coś co przemawia na niekorzyść Tesli.
Właśnie cały czas się zastanawiam czy na pewno potrzebuję, jedno auto już mamTo może nic nie kupować, a zaoszczędzone pieniądze na taxi lepiej wydawać, taniej będzie![]()
Np. niedomykające się drzwi.A co w Tesli jest nie tak z wykonaniem?
Chińskie marki mnie nie interesują.Może jeszcze zwróć uwagę na Xpeng'a G6, szczególnie nowa wersja może być ciekawa -> https://forum.elektrowoz.pl/threads...adebiutowal-w-uk-i-pl.8307/page-9#post-247222
Np. niedomykające się drzwi.