CyanAppl16
Posiadacz elektryka
Cześć,
Które z tych trzech aut byście wybrali?
Które z tych trzech aut byście wybrali?
Nie wiem skąd takie wnioski. Poprzednią TMY przejechałem 90 kkm przez 2 lata i nie wydarzyło się zupełnie NIC z zawieszeniem. W ogóle nic się nie działo z autem. Wiele osób stąd prawdopodobnie ma podobne doświadczenia. Co do hamulców, to jest po prostu kwestia, że jeżdżąc Teslą mało się ich używa więc warto przeserwisować. Tyle. Można to zrobić samemu albo w dowolnym lokalnym warsztacie. Nie trzeba nigdzie jeździć.Jasne! Ale zauważ też, że często jednak w teslach dużo jest tych małych rzeczy i to zabiera czas. Często słyszy się o zawieszeniu po np. 40-50kkm. MB nie wiem, ale BMW serio jest OK. Podlinkowałem też w innym wątku test 100kkm iX3 i tam wszystko super było. Nie mieli do czego się przyczepić.
Uważaj na hamulce, tesla sugeruje chyba smarowanie co rokchyba że jeździsz jak Kubica, to same się ogarną
)
Jeśli jesteś gdzieś z okolic Łodzi możemy się przejechać ;-)Właśnie z tymi Teslami to jest tak, że wydają tylko na 30 minut i nie ma się gdzie dobrze przejechać, ledwo się ruszy spod salonu już trzeba wracać. Niby jeździłem i tak do 100km/h było cicho, ale właśnie już przy tym 100km/h zaczęło się robić głośniej. Miałem też jakieś drgania na kierownicy przy 50-60km/h, ale to może ostrzeżenie przed tym, że zmieniam pas?
Nie, niestety nie, ale dzięki.Jeśli jesteś gdzieś z okolic Łodzi możemy się przejechać ;-)
Ten Macan mnie zaciekawił teraz...Przejedź się.
iX nie jeździłem. EQE Suv tak, tragicznie miękki i pływający. Wybrałem Q6 bo twardszy, i dużo szybsze ładowanie. EQE najładniejszyW cene EQE jeszcze Macan jest (ta sama technologia EV co Q6) - a Q6 w wersji SUV i sportback
Tak, patrząc na to porównanie to rzeczywiście źle to wygląda, ale oglądając filmy na youtube mam wrażenie jakby w iX było więcej miejsca z tyłu w drugim rzędzie.Jak ja robiłem analizę przed zakupową to Bmw iX słabo wypadło
porównanie
https://ev-database.org/side-by-side?i=3104,3110&h=7dfba3b93aa74a0a2d5f7fa5d8c097c703aaad469abe7605f383d18da3e7b508
myśle że to nie ma o czym gadac nawet, narazie bmw jest drogie i kiepskie