...gdzie najkorzystniej kupić Tesle?

MacAlpha

Zadomawiam się
Cześć!
Jak w temacie.
Czy zakup w salonie to najkorzystniejsze rozwiązanie?
Bardzo mile jestem zaskoczony obsługą ingreen360.pl, oraz evdlaciebie.pl.
Będe wdzięczny za sugestie :)

Jaceq

Pionier e-mobilności
A gdzie się kupuje?
Jeśli mowa o nowej Tesli to jedyną opcją jest zakup na tesla.com. Najlepiej z referralem któregoś z Forumowiczów :) Wspomniane firmy mogą ewentualnie pomóc w procesie odbioru auta czy przy ubezpieczaniu. Proces zamawiania to raczej ogarniesz sam: Wybór modelu i wersji, "Zamów teraz" i ciach :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Czytaj forum , nawet jak to będzie męczące , bo tu jet najwiecej wiadomosci i tych dobrych i tych złych .
Zakup Tesli za gotówkę to ok 10 minut klikania , więc czas zabierze CI to czytanie ..
Warto , bo teraz najlepiej mając aplikacje zamówić sobie jazdę testową.
Sciagnij sobie , załóż konto na TESLA COM to nic nie kosztuje i nie musisz mieć samochodu tej marki a może się przydac nawet dla innych do ładowania na ladowarkach Tesli .

Jaceq

Pionier e-mobilności
Super, dziękuje za odpowiedź!
Pozdrawiam
Swoją drogą nastaw się na szał końca kwartału jeśli będziesz zamawiać dziś/jutro. Może paść pytanie czy wyrobisz się z płatnością i rejestracją na poniedziałek ;-) Tesla już tak ma, że do końca kwartału chcą wydać jak najwięcej aut z uwagi na plany sprzedażowe. Więc jeśli nie zależy jakoś mocno na czasie, wolałbyś przejść cały proces zamawiania i odbioru "na spokojnie" oraz odebrać auto bez nerwówki to polecam zamówić w lipcu. Auto raczej będzie w ciągu plus minus miesiąca, może szybciej w zależności od wybranej wersji.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Dziękuje!
Aplikacja - ściągnięta, faktycznie, auto skonfigurowałem w ... 2 minuty :)
Wreszcie nie pierniczyłem się z pakietami itd
Pamiętaj, żeby kliknąć z czyjegoś polecenia - dostaniesz pakiet darmowych ładowań na Supercharger.

bajtus1992

Zadomawiam się
Swoją drogą nastaw się na szał końca kwartału jeśli będziesz zamawiać dziś/jutro. Może paść pytanie czy wyrobisz się z płatnością i rejestracją na poniedziałek ;-) Tesla już tak ma, że do końca kwartału chcą wydać jak najwięcej aut z uwagi na plany sprzedażowe. Więc jeśli nie zależy jakoś mocno na czasie, wolałbyś przejść cały proces zamawiania i odbioru "na spokojnie" oraz odebrać auto bez nerwówki to polecam zamówić w lipcu. Auto raczej będzie w ciągu plus minus miesiąca, może szybciej w zależności od wybranej wersji.
Potwierdzam – zamówiłem Teslę w poniedziałek, 23.06, a już zostałem wciśnięty na odbiór w sobotę, 28.06.
Chciałem podejść do tematu na spokojnie – zakładałem, że poczekam 2–3 miesiące na auto, a tu takie zaskoczenie.

W moim przypadku bardziej pasowałoby mi najpierw dokończyć montaż ładowarki, a dopiero potem myśleć o odbiorze samochodu.
Ale Tesla twierdzi, że to niemożliwe 😄 A jeśli chciałbym poczekać, to... mogę anulować zamówienie i pożegnać się z opłatą rezerwacyjną 😉