Wyposażenie i komfort w BYD masz pewno lepsze (akurat w Delfinie nie siedziałem, ale po filmikach widać). Parę innych rzeczy też. Nie pisałem tego, żebyś rezygnował z zakupu, tylko z ciekawości i do dyskusji - może ktoś widział na żywo lub czytał coś więcej o tym silniku. Moje wnioski wynikają z obejrzenia zdjęć i opisie na stronie BYD, więc mogę się mylić. Na moje oko wygląda to tak jak w opisie - jeden moduł. Może da się go jakoś rozebrać, bo jak nie to np jak uszkodzi się przetwornica to nie za bardzo jest jak ją naprawiać/wymienić. Skoro napisali 8w1 to siedzi tam wszystko. W Dacii jest osobno silnik, przekładnia i cała elektryka, więc można je wymieniać osobno (na allegro są już dostępne używane, więc możesz sobie pooglądać razem z cenami).
Z drugiej strony na pierwsze lata masz gwarancję ( i to chyba całkiem sporo tych lat), więc historie o których piszę są mocno odwleczone w czasie.
Jak kupowałem Springa, to wielkiego wyboru nie było. Dopiero potem wszedł do sprzedaży Inster, Delfin i T03. Na razie jestem super zadowolony.