Specjalnie zapytałem czym jeździłeś wcześniej bo tak jak myślałem nijak się ma ośka A3 do TM3P. Jak dla mnie nie ma sensu porównywać jazdy zwykłą A3 do perfa no chyba że kupiłeś perfa tylko ze względu na wygląd i będziesz jeździć nim jak dziadek. Oczywiście możesz założyć wielosezon ale ja osobiście bym się nie odważył. Według mnie najlepiej kupić komplet kół zimowych 18" Photon z zwykłej tesli model 3 Highland. Można dostać komplet w dobrej cenie na zimowkach zalecanych przez teslę Pirelli. I przekładać 20" warpy na lato i 18" Photony na zimę.
Dobra to kupię zimowy komplet opon. Właśnie najbardziej bym chciał 18" bo chyba byłyby najbardziej komfortowe a wiadomo, że o tej porze roku na biciu rekordów w nieostrożnej jeździe mi nie zależy.
To teraz mam pytanie:
1. Czy na pewno 18"Photon będą pasować do TM3P? Bo w tej wersji są większe hamulce, pytanie czy się zmieszczą?
2. Jeśli się nie zmieszczą to jakie inne felgi polecacie?
3. Czy trzeba montować czujniki powietrza? Pytam czy w razie czego AC się nie przyczepi, albo czy nie będzie jakiś komunikatów z komputera o braku czujników?
4. Jakie opony zimowe (producent, model i rozmiar) polecacie? Fabrycznie w TM3P z tyłu są szersze opony, natomiast w zimowych warunkach nie zależy mi na szybkiej jeździe, ważne aby opony nie były schowane w karoserię bo z dwojga złego wolę przytrzeć kołem niż błotnikiem.
5. Czy trzeba dokupić jakieś dystanse?
Ehhh, uwielbiam to... głupia wymiana opon na zimę a człowiek jak ze wszystkim musi się doktoryzować

Niby jest AI, ale czasami napisze głupoty.