Pewnie, nigdy nie będzie za tanioI tak za drogo, gdy istnieje Surf.
Tylko wynajem miałby sens, jak się ktoś mocno uprze.
Posiadanie samochodu to nie tylko jego zakup.Pewnie, nigdy nie będzie za tanio, można także kupić z wyprzedaży rocznika 2024, a tu po odliczeniu dofinansowania, to już wygląda bardzo przyzwoicie
Dużej przepaści między T03 a Surf Active nie widać, a te droższe BYDy, to już mimo, że trochę lepsze, to jednak już sporo droższe, zwłaszcza po obniżce.I tak za drogo, gdy istnieje Surf.
Tylko wynajem miałby sens, jak się ktoś mocno uprze.
Ja tam widzę od pierwszego spojrzenia....Dużej przepaści między T03 a Surf Active nie widać,
Teoretycznie masz rację bo patrząc na wersje Active jest to przyjemniej dla oka zapakowana, ale jednak niemal bliźniacza pod względem parametrów technicznych wersja T03 - silnik tak samo słaby, bateria nawet mniejsza, wyposażenie podobne. Problem dla Leapmotor polega jednak na tym, że jak świat długi i szeroki ludzie kupują oczami dlatego BYD zastosował starą metodę pudrowania taniochy - obracany ekranik, listwa świetlna z tyłu, wodotryski w środku, agresywny design z przodu i w efekcie co i raz ktoś wyskakuje nawet tutaj na forum ze BYD to premium (podobnie było kiedyś z pakowaniem wszędzie gdzie tylko się dało piano black). Aktualnie T03 miałby szanse tylko gdyby wypuszczali go ze znaczkiem Citroena bo wtedy trafiałby do ludzi obawiających się chińskich samochodów. Jednak jeśli oba już takie są, to rozsądnie patrząc BYD ma dwa razy dłuższą gwarancję, V2L, mimo słabszego silnika jest zwinniejszy, a w dodatku jego wygląd jest o niebo lepszy co pozwala przypuszczać, że może ktoś go jednak potem odkupi bo w przypadku T03 tego bym nie podejrzewał.Dużej przepaści między T03 a Surf Active nie widać, a te droższe BYDy, to już mimo, że trochę lepsze, to jednak już sporo droższe, zwłaszcza po obniżce.
BYD musi chyba odpowiedzieć ruchem podobnym.
Ja tam widzę od pierwszego spojrzenia....
Musisz w domu sprawdzić, czy przed licznikiem masz zabezpieczenie przynajmniej 32A. Jezeli nie, to żadnym WallBox-em nie naładujesz mocą 6.6 kW. Zwykle zabezpieczenie to 25A i z gniazdka pociągniesz ok. 3kW. W dodatku musisz sprawdzić, czy obwód elektryczny ma zabezpieczenie przynajmniej 16A (zwykle ma). Jeżeli chcesz osiągnąć 6.6 kW, to musisz zgłosić energetyce chęć zmiany zabezpieczenia przed licznikiem i pogadać z elektrykiem, czy przewody zasilające wytrzymają 32A. Plusem wolnego ładowania jest mniejsza degradacja bateriiNie zmienia to faktu, że czuję się trochę oszukany (niedoinformowany) przez dealera, bo cały czas była mowa o 6kW i w materiałach na stronach też tylko o wolnym 6kW. Nigdzie nie ma, ani w żadnej rozmowie nie było o dołączanej ładowarce 2kW.
Tak to Mode 3 a ja za "szybko" patrzyłem
Czyli jeśli chcę ładować w domu szybciej niż 2kW to muszę sobie dokupić jakiegoś EVSE? Pytanie co z kompatybilnością, żeby nie kupić czegoś co nie zadziała czytaj nie wykorzysta pełnej 6.6kW. ?