Może jak jest podłączone to nie pokazuje podgrzewania baterii. Czy po odłączeniu miałeś niebieską śnieżynek, bądź ograniczenie rekuperacji?U mnie na zewnatrz -5, auto ma odjazd ustawiony za 10 min, przyszło już info, że kabina nagrzana, ale bateria się nie grzeje...
Jechałem swoją Model Y jakoś 18 grudnia i zrobiłem w równo godzinę 123,5km ze zużyciem 26,7Wh/km przy 4 stopniach na zewnątrz i w środku dwa podgrzewane fotele, podgrzewana kierownica, podgrzewana tylna szyba, włączona manualnie klimatyzacja, wycieraczki prawie całą drogę na poziomie 1-2 bo padał deszcz i oczywiście radio. Opony Pirelli Sottozero z homologacją T0. Pytanie czy jeździsz z kołpakami aero czy bez?Mam moją MY już jakiś czas, ale do tej pory większość tras robiłem wokół komina, tak do 50-60 km. W tym tygodniu w końcu odwiedziliśmy naszych znajomych i była okazja pokonać trochę dłuższe odcinki.
Jestem trochę rozczarowany efektywnością energetyczną. Albo coś jest nie tak, albo jest wszystko w porządku i niepotrzebnie panikuję. Proszę o Wasze opinie. Wszystkie odcinki z żoną i dwójką dzieci (raczej małych) na pokładzie. Podejrzanie odcinki trasy:
1. 2h 18 m 196 km sr 86,6 km/h. Warunki były słabe, ale i jechałem baaardzo spokojnie. Autostrada z padającym lepkim śniegiem i pod wiatr ok 3m/s, temp 0 stopni C zużycie 26,8.
2. 41m, 59 km . Początek ok 30km po śliskiej nawierzchni, bardzo spokojnie ok 60 km/h, poźniej sucha autostrada 125 km/h, praktycznie bezwietrznie zużycie 32,5
Najbardziej rozczarowujący kawałek.
3. 1h 8 min 115 km śr 101 km/h sucha autostrada, pod wiatr ok 2 m/s. zużycie 27,3
Słabo co?
Jeżdżę z aero. Właśnie jestem w trasie. Temperatura 0-2 stopnie. Częściowo mega deszcz, na dachu box i dobrze zapakowany i 4 osoby w aucie. Dobrze?Jechałem swoją Model Y jakoś 18 grudnia i zrobiłem w równo godzinę 123,5km ze zużyciem 26,7Wh/km przy 4 stopniach na zewnątrz i w środku dwa podgrzewane fotele, podgrzewana kierownica, podgrzewana tylna szyba, włączona manualnie klimatyzacja, wycieraczki prawie całą drogę na poziomie 1-2 bo padał deszcz i oczywiście radio. Opony Pirelli Sottozero z homologacją T0. Pytanie czy jeździsz z kołpakami aero czy bez?
Nie jest źle, masz boxa na plecach w deszcz, no co może być gorzejJeżdżę z aero. Właśnie jestem w trasie. Temperatura 0-2 stopnie. Częściowo mega deszcz, na dachu box i dobrze zapakowany i 4 osoby w aucie. Dobrze?
View attachment 3283
Jak z boxem to wynik bardzo dobryJeżdżę z aero. Właśnie jestem w trasie. Temperatura 0-2 stopnie. Częściowo mega deszcz, na dachu box i dobrze zapakowany i 4 osoby w aucie. Dobrze?
View attachment 3283