JareG
Pionier e-mobilności
Jak dla mnie wynik zayebistyJa dziś jadąc Warszawa - Gdańsk 140-150kmh, godzina jazdy, 130km (średnia ~130kmh), -2C, droga raczej sucha i wyszło 236Wh/km
View attachment 3285
Pozdrawiam
Jak dla mnie wynik zayebistyJa dziś jadąc Warszawa - Gdańsk 140-150kmh, godzina jazdy, 130km (średnia ~130kmh), -2C, droga raczej sucha i wyszło 236Wh/km
View attachment 3285
Może w ogóle nie dogrzewa baterii LG o ile nie jest poniżej ustalonej temperatury. Przy 9 stopniach w baterii nie będzie grzać... Ktoś pisał że musi być poniżej 0C.Pytanie czy podgrzanie po nicy na AC 11kw 20-30 min przed ruszeniem cos zmieni? Chyba slabo podgrzeje..
Chyba tylko godzina wyjazdu podgrzewa i to niezaleznie od temperatury zewnetrznej do okolo 33stopni.Może w ogóle nie dogrzewa baterii LG o ile nie jest poniżej ustalonej temperatury. Przy 9 stopniach w baterii nie będzie grzać... Ktoś pisał że musi być poniżej 0C.
I dlatego u mnie nie podgrzewa. Temperatura garażu (w szeregu z budynkami) się trzyma powyżej zera.Jeszcze raz napiszę, nie wiem jak to jest u innych, u mnie TM3 baterię LG podgrzewa niezależnie czy ustawiona temperatura wyjazdu, czy włączone z aplikacji podgrzewanie kabiny. Musi być tylko temperatura powietrza poniżej 0*C
Jak mi starczy zaparcia to wystawie z garazu i sprawdzeJeszcze raz napiszę, nie wiem jak to jest u innych, u mnie TM3 baterię LG podgrzewa niezależnie czy ustawiona temperatura wyjazdu, czy włączone z aplikacji podgrzewanie kabiny. Musi być tylko temperatura powietrza poniżej 0*C
Dziś poklikałem w ScanMyTesla. Bateria LG ma być -7 żeby zostala dogrzana.U mnie żona trzyma pod pracą 8h. Jak było -3*C to ustawienie przygotowania baterii zeżarło 2% baterii. Spróbowaliśmy to wyłączyć a żona 10 minut przed wyjściem z pracy, przy tej samej temperaturze powietrza na dworzu, włączyła podgrzewanie kabiny z aplikacji. Obok baterii pokazały się „bekoniki” i żeżarlo 3%.
Wróciliśmy zatem do ustawienia przygotowania do wyjazdu pod pracą i teraz gdy temperatura była 0*C i powyżej podgrzewanie baterii się nie włączało. Jedynie podgrzewanie kabiny 20 minut przed ustawionym czasem odjazdu.
W między czasie wpadła aktualizacja z “cold weather improvements” więc może nastąpiły jakieś zmiany.
Ja mam baterie LG.