mgapinski
Posiadacz elektryka
Tak700€ za wymiane tylnej szyby (material+robocizna) ?
Tak700€ za wymiane tylnej szyby (material+robocizna) ?
W wawie robiles? Szpary sa bo pewnie zle wpiete spinki.No i już po naprawie tylnej szyby - wymiana na nową - jedna ścieżka padła i komp od razu nie włącza ogrzewania szyby - głupie. Nawet podsumowali że dla siebie to by poprawili tą ścieżkę i było by OK.
Wymieniony też port ładowania - nie działało otwieranie po naciśnięciu na klapkę, oraz inne drobne poprawki tylu oświetlenie nóg pasażera nie działało itp.
Nie naprawili braku lokalizacji w przeglądarce - plugshare dalej nie wie gdzie jest - tego mi brakuje.
Co do szkód - chyba nieco za mocno podważali panele górne przy szybie z tyłu bo są ślady i została duża szpara pomiędzy plastikowymi panelami z obu stron.
Tak w Wawie - da się te spinki samemu poprawić? Czy spinki są złe/niewłaściwe? Już jestem co parę tygodni u nich z czymś, już mi szkoda czasu na podróż, w każdą stronę 1h pęka.W wawie robiles? Szpary sa bo pewnie zle wpiete spinki.
Patrząc na jedną z tesli którą im odstawiałem - to spinki zostały źle wpięte przy naprawie tylenj klapy. A przy wymianie szyby czołowej zniszczyli kokpit kolo slupka. Właściciel będzie ich ganiać prawnikiem bo wyj....ane mają na to. Spinki da sie poprawić o ile nie są uszkodzone.Tak w Wawie - da się te spinki samemu poprawić? Czy spinki są złe/niewłaściwe? Już jestem co parę tygodni u nich z czymś, już mi szkoda czasu na podróż, w każdą stronę 1h pęka.
Dodatkowa uwaga - może być też tak, że spinka została w karoserii i nie jest wpięta w plastik. Można samemu to odpiąć i zdiagnozować. Ważna rzecz - jeśli chodzi o Wawę, zgłoś to na maila, uszkodzenia i wady które zostawili. Jeśli chcesz sam to zdiagnozować to poczekaj na +20 bo łatwo coś połamać, a im cieplej tym spinki łatwiej wychodzą. Jeśli coś tam jest uszkodzone to albo dokupujesz podobną spinkę w moto albo walisz na serwis. Jeśli uszkodzili osłonę to serwis. Przy zdejmowaniu warto miec narzędzia (plastik) kilka złotych - do tapicerek. Można też ręcznie jeśli jest jak złapać. Warto też użyć taśmy jako podkładka pod narzędzia aby nie zostawić uszkodzeń lakieru.Tak w Wawie - da się te spinki samemu poprawić? Czy spinki są złe/niewłaściwe? Już jestem co parę tygodni u nich z czymś, już mi szkoda czasu na podróż, w każdą stronę 1h pęka.
Tanio
Mnie polamali spinki we franku jak montowali HomeLink. Zglosilem i wymienili wszystkie. W sumie to wszystko mi chetnie wymieniaja co zglosze (uszczelki, szyba, baze fotela, lampy). Jak czytam, ze ktos siega po prawnikow, to sie zastanawiam czy piszemy o tym samym serwisiePatrząc na jedną z tesli którą im odstawiałem - to spinki zostały źle wpięte przy naprawie tylenj klapy. A przy wymianie szyby czołowej zniszczyli kokpit kolo slupka. Właściciel będzie ich ganiać prawnikiem bo wyj....ane mają na to. Spinki da sie poprawić o ile nie są uszkodzone.
Tak dokładnie ten sam. Przy odbiorze auta palcem pokazane co spartolili - zero refleksji, nie chcą podpisać jakiegokolwiek protokołu z uszkodzeń.Mnie polamali spinki we franku jak montowali HomeLink. Zglosilem i wymienili wszystkie. W sumie to wszystko mi chetnie wymieniaja co zglosze (uszczelki, szyba, baze fotela, lampy). Jak czytam, ze ktos siega po prawnikow, to sie zastanawiam czy piszemy o tym samym serwisie![]()
Też się zdziwiłem, biorąc pod uwagę rozmiar tej szyby wydawało mi się nawet za tanio. Za czołową Warszawa liczy teraz 4600, ale chyba w PL jest drożej po ostatnich podwyżkach - liczą sobie ryzyko kursowe pewnieTanio
W Berlinie nie lepiej niestety.Tak dokładnie ten sam. Przy odbiorze auta palcem pokazane co spartolili - zero refleksji, nie chcą podpisać jakiegokolwiek protokołu z uszkodzeń.
Także za chwilę dostaną pismo a dalej zobaczymy jak podejdą do tematu. Zalecenie na serwisie "spisz se pan co tam zepsute i zrób sobie selfie przed serwisem na potwierdzenie".
Nie będę już liczyć ilu rzeczy nie naprawili z niewiadomego powodu. Palcem pokazane, że zgłoszone... szkoda pisać
No i róbcie fotki tego co zgłaszacie w apce bo potrafią też niewygodne rzeczy usunąći twierdzić, że nie było...