solik

Pionier e-mobilności
Jakby ktos sie zastanawial dlaczego to tyle trwa to nadal wnioski do BOS sa wysylane tylko w piatki (pomimo poprawy czegos np we wtorek w firmie leasingowej) a sam BOS nadal ma 20 dni na odpowiedz a lubia sie trzymac zakresu 18-19 dni ;)

solik

Pionier e-mobilności
Ja dzisiaj dostalem info z Arvala, ze BOŚ wydał zgodę na dotacje, a EV6 maja byc na poczatku lutego. Oby tak bylo faktycznie.
Ja z kolei dostalem zdalny dostep do auta wiec ktos musial przypisac moj mail w Arvalu..

KIedy skladales dokumenty? Firma czy najem konsumencki? Tez pare razy twoj wniosek wracal czy gladko bylo?

--
OK widze ze pisales, ze od pazdziernika. To dobra wiadomosc ze sie ruszylo.

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
No to nie najgorzej, jeśli wysłali do BOŚ tego 17.12 to dziś mija 15 dni roboczych, a przecież okres świąteczno-noworoczno-trzechkrólowy do tego ;)
A dostałeś może z Arvala już jakieś dokumenty (umowy, załączniki, itp.)?

olejek

Zadomawiam się
No to nie najgorzej, jeśli wysłali do BOŚ tego 17.12 to dziś mija 15 dni roboczych, a przecież okres świąteczno-noworoczno-trzechkrólowy do tego ;)
A dostałeś może z Arvala już jakieś dokumenty (umowy, załączniki, itp.)?
jeszcze nic. to dopiero jak bedzie auto dostane.

solik

Pionier e-mobilności
Arval do aplikacji wprowadza auta jak sa na etapie zamowienia wiec to by sie zgadzalo, po podpisaniu umowy dopiero sie zmienia status kontraktu i trzeba przypilnowac zeby rata (na fakturze sa konkretne dni podane) byla liczona od dnia odbioru auta a nie dnia dostarczenia (bo np auto moze przyjechac 10 lutego a wydane byc 20 lutego i 10 dni w plecy)

turez

Zadomawiam się
No to bardzo dobre informacje🐸 .Mi jeszcze nic nie przypisali ani nawet nie utworzyli konta.
Powoli sobie ogarniam alternatywę w postaci demowki z salonu do odbioru w marcu. Zobaczymy co się wyklaruje.

Piernik

Posiadacz elektryka
No to bardzo dobre informacje🐸 .Mi jeszcze nic nie przypisali ani nawet nie utworzyli konta.
Powoli sobie ogarniam alternatywę w postaci demowki z salonu do odbioru w marcu. Zobaczymy co się wyklaruje.
Demówka może zamknąć drogę do dotacji w innych ścieżkach. Przebieg nie może być większy niż 50 km.