Pierwsze dostawy w 2022

neq

Zadomawiam się
Tesla musi rozszerzyć działalność w pl bo to co mamy jest niewydolne. Nikt nie ma witać klienta z szampanem, ale wypadałoby zatrudnić ludzi odbierających telefon. Grudniowe ofbiory pokazały że ilość sprzedanych aut przewyższa możliwości logistyczne salonu i łudzi tam pracujących. Jeżeli trend się utrzyma to istnieję realna potrzeba rozbudowy, aby nienajwyzszy przecież poziom obsługi nie spadł. O konieczności rozbudowy serwisu mówić nie trzeba bo jasnym jest za aut już jest za dużo na na jedną mobilną ekipę. O ile wiem Tesla już pierwsze ruchy wykonuję podpisując umowy z blacharniami w regionach.

usrobo

Posiadacz elektryka
nie macie obaw ze jak zniknęły zamówienia z ceną to teraz mogą nam coś mieszać? FV na aktualną cenę?

Michal

Moderator
w 2021r w UK Tesla sprzedała 34 783 sztuki TM3
Pozytywny aspekt jest taki, że raczej nie zamkną salonu PL, bo w UK na sprzedaż tych 35 tyś składają się obecnie 24 salony, co daje około 1500 aut na salon, więc nawet przy tych śmiesznych 900 sprzedanych w PL, nie odbiegamy jakiś strasznie. Jednak przy takiej sprzedaży nie wiem czy można liczyć na więcej salonów/warsztatów. Domyślam się, że trzeba najpierw osiągnąć jakiś próg sprzedaży żeby myśleli o dodaniu następnego salonu.
Znalazłem też info z 04.2021 [tutaj], że w UK w ciągu poprzedzających 12 miesięcy powstało 10 nowych salonów, więc rozwój był naprawdę dynamiczny.

Michal

Moderator
nie macie obaw ze jak zniknęły zamówienia z ceną to teraz mogą nam coś mieszać? FV na aktualną cenę?
Nigdy nie słyszałem, żeby zmieniali ceny już zamówionych aut.

Boko

Fachowiec
Tutaj mozna znalezc codziennie najnowsze dane:

Co do sprawdzania po VIN to tylko HOEGH oferuje taka opcje na ich stronie.

Jak tam nie znajdziesz to przy braku informacji z Tesla PL o o planowanych datacg wydania ….. nic sie nie dowiesz…. poza wieksza znajomoscia drog morskich, portow i czasow przepraw statkow.
Czyli jesli do tej pory, nie mamy VIN to nie ma bata zeby na tych statkach plynelo cos do tych ludzi? Bo z tego co bylo pisane, VIN jest nadawany w momencie gdy stalowa konstrukcja jest gotowa i zaczyna przemieszczac sie po lini produkcyjnej bo musza zapisac w VIN wszsytkie bardzo szczegolowe informacje nt. samochodu.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Czyli jesli do tej pory, nie mamy VIN to nie ma bata zeby na tych statkach plynelo cos do tych ludzi? Bo z tego co bylo pisane, VIN jest nadawany w momencie gdy stalowa konstrukcja jest gotowa i zaczyna przemieszczac sie po lini produkcyjnej bo musza zapisac w VIN wszsytkie bardzo szczegolowe informacje nt. samochodu.
VIN moze i tak … ale proces laczenia VIN z zamowieniem dzieje sie zdecydowanie pozniej ( jest kilka legend na ten temat :)

Quba88

Posiadacz elektryka
Ja poprzednio VIN miałem przypisany 24.10 a 12.11 już dzwonili że auto czeka na placu. Więc nie ma zasady. Tym.razem zobaczymy jak będzie.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Umówmy się w Tesli Model3 nie masz indywidualnie budowanych samochodów a raptem 50 różnych odmian (lakiery, wnętrza, napędy). Wiec mogą najpierw naprodukowac zgodnie z jakimś ogólnym harmo produkcji a na koniec dorobić pare sztuk takich albo innych

Sfotek

Posiadacz elektryka
Umówmy się w Tesli Model3 nie masz indywidualnie budowanych samochodów a raptem 50 różnych odmian (lakiery, wnętrza, napędy). Wiec mogą najpierw naprodukowac zgodnie z jakimś ogólnym harmo produkcji a na koniec dorobić pare sztuk takich albo innych
A co Wy na to …. jakby do PL wzieli z farbyki Freemont? Plotka glosi ze 1000 Tesli 3 moze wlasnie przyplynac z US do EU.