Nic. Ci co nie dostaną, dostaną może za 3/4 miesiące. Tak jak jamiał być grudzień ale nie wyszło
![]()
Tzn samochód będzie czekać tyle czasu na placu, czy zawiną go gdzie indziej?
Nic. Ci co nie dostaną, dostaną może za 3/4 miesiące. Tak jak jamiał być grudzień ale nie wyszło
![]()
Prawdopodobnie nie zmieści się na placu, który może pomieścić z 150-200 aut max i nawet nie dojedzie do PL. To co dojedzie to muszą wydać w praktyce tak to się ociąga, że te auta jadą gdzieś indziej zamiast do PLTzn samochód będzie czekać tyle czasu na placu, czy zawiną go gdzie indziej?
zaje**** jest ta tesla jednak - ja się waham czy brać teraz czy na Q2 a tutaj myślę, że tesla sama rozwiąże za mnie tej problem - czyli nie wydobi się z 600 autamiNic. Ci co nie dostaną, dostaną może za 3/4 miesiące. Tak jak jamiał być grudzień ale nie wyszło
![]()
ale coś czuję, że jutro będzie VIN i wszystko hahahahahahaahahzaje**** jest ta tesla jednak - ja się waham czy brać teraz czy na Q2 a tutaj myślę, że tesla sama rozwiąże za mnie tej problem - czyli nie wydobi się z 600 autamii przejdzie to na Q2 albo i dalej
![]()
Dokladnie…. beda nowsze i z lepszymi bajeramiNic. Ci co nie dostaną, dostaną może za 3/4 miesiące. Tak jak jamiał być grudzień ale nie wyszło
![]()
Mhm w Lublinie nie widze koniecznosci zapisow do WK ..mozna ale nie trzebaZapomniałem Wam wcześniej napisać/przypomnieć. Jak będą Wam mówili, że wysyłają dokumenty do rejestracji auta to zawsze proście o numer listu przewozowego. U mnie okazało się, że konsultant miał wysłać dokumnety ale zapomniał. Kurier nie otrzymał zgłoszenia w systemie do odbioru przesyłki. Musiłem pisać maile i po 2 dniach sprawa ruszyła. Oczywiście w Wydziale Komunikacji termin umówiony wcześniej na konkretną datę bo obsługują tylko umówionych bo COVID.
Miałem to samo. Kurde..po czasie stwierdzam, że brakuje mi tych emocji z grudnia.Coś mi to przypomina. Dokumenty do mnie utknęły (nie z winy Tesli) na sortowni w Strykowie 😉😂 i przed rejestracją goniłem za kurierem po mieście 😂. Będzie co wspominać 👍
Potwierdzam nr listu przewozowego konieczny.
To jest bardzo ciekawe info. Przede wszystkim jestem zaskoczony jak szybko rosnie liczba osob chetnych do zakupu samochodu EV w polsce z segmentu premium. Po drugie, te 111 VIN daje estymacje czasowa - musimy sie uzbroic w cierpliwosc bo nie szybko dostaniemy VIN. Po trzecie, jak malo jest osob wpisanych w pliku w stosunku do zamowien. Wychodzi na to, ze tu przychodza tylko zapalencyKilka faktów z rozmowy z Tesla Polska:
I prośba od opiekuna : jest nas 5tka w Polsce a mają 600 aut do wydania, także proszą o kontakt mailowy i będa oddzwaniać ( u mnie smiesznie wyszło bo dzownili z jednego numeru polskiego a sms przyszedł z numeru zagranicznego
- do wydania maja około 600 samochodów w Q1
- w piątek było tylko 80 VINów zmatchowanych, a dzisiaj juz 111
- samochód według systemu ma być 25.02 w Warszawie ( update : po 5 min od rozmowu data odbioru wskoczyła mi w aplikacji na 1.03 11:00)
- target mają zeby wydać samochód w max 5 dni roboczych od dostawy do Warszawy
- Do każdego dzownią osobiście zeby potwierdzić dane do FV i dostawy dokumnetów
- W ciągu 2/3 dni od potwierdzenia danych ma się pojawiac FV
- Jak się opłaci FV to trzeba wysłać na adres opiekuna potwierdzenie przelewu i wtedy wysyłają dokumenty
- Nie ma pewności czy od razu prześlą dokumnet o zwolnieniu z akcyzy, jak US nie dośle im na czas to dają oświadczenie ( które jak wiemy nie wszedzie jest respektowane
Koniec raportu z Krainy Deszczowców
Karramba![]()