turez

Zadomawiam się
EDIT: Jeszcze jedno, wiem, że będzie tam zamontowane urządzenie lokalizacyjne (nie pamiętam nazwy) i od razu przyklejona naklejka NFOŚiGW z tyłu pojazdu. Będzie osobny dokument ze zgodą na lokalizację.
Ale to Ty powinieneś mieć możliwość wskazania miejsca naklejenia. Mi akurat klapa pasuje, ale ktoś może woleć po stronie drzwi pasażera.

solik

Pionier e-mobilności
To se odklei i da gdzie indziej :) pewnie dadza najtansze bez przezroczystego tla wiec to nawet na bialym zle wyglada

solik

Pionier e-mobilności
EDIT: Jeszcze jedno, wiem, że będzie tam zamontowane urządzenie lokalizacyjne (nie pamiętam nazwy) i od razu przyklejona naklejka NFOŚiGW z tyłu pojazdu. Będzie osobny dokument ze zgodą na lokalizację.

Mam:

Kontrola Przedsięwzięcia
1. Bank jest uprawniony do kontroli realizacji obowiązku, o którym mowa w § 3 ust. 4, przez cały okres Trwałości Przedsięwzięcia.
2. W przypadku niedostarczenia w terminie przez Beneficjenta oświadczenia, o którym mowa w § 3 ust. 6 pkt 2, Bank będzie uprawniony do zweryfikowania przebiegu Pojazduna podstawie ogólnie dostępnych dokumentów, baz danych lub rejestrów.
3. Beneficjent zobowiązuje się do umożliwienia Bankowi, Firmie Leasingowej lub NFOŚiGW, a także wskazanym przez nich osobom, przeprowadzania kontroli realizacji Przedsięwzięcia oraz Trwałości Przedsięwzięcia, w tym umożliwienia wizytacji Pojazdu oraz weryfikacji dokumentów związanych z udzieleniem i wykorzystaniem Dotacji, w szczególności Umowy Leasingu, protokołu, o którym mowa w § 3 ust. 1 oraz faktury VAT wystawionej przez Firmę Leasingową z wyszczególnionymi Opłatą: wstępną i Opłatą transferową.

Postanowienia końcowe.
1. Pojazdy wyposażone są w urządzenia telematyczne.
2. Z uwagi na okoliczność, że podmiotem udzielającym Dotację jest NFOŚiGW, a udzielenie
Dotacji następuje za pośrednictwem Banku podmioty te, obok Finansującego, uprawnione są
do żądania zwrotu Dotacji w tym w szczególności do prowadzenia czynności windykacyjnych.
3. Niniejszy dokument stanowi załącznik do Umowy Najmu.
4. Dokument został sporządzony w dwóch egzemplarzach po jednym dla Strony.

W spalinowce o wartosci 200k+ popularnej wsrod zlodziei mialem podobny zapis a z aplikacji MyArval wygrzebalem urzadzenie LoJack sluzace wlasnie po kradziezy

Cav

Pionier e-mobilności
w swoim 120k brutto zapomniales odjac kosztu ubezpieczenia na 3 lata (patrzac na forum nawet osoby ze znizkami maja 5k+ vide ostatnie watki z PZU)
Niekoniecznie - ja nie mam nawet połowy tego (Link4).
Nie w Tesli, w tańszym o 25% Soulu, ale jednak.
Pewnie na Teslę, proporcjonalnie do wartości wyszłoby nadal w okolicach 3 tys.

solik

Pionier e-mobilności
No nie wiem, przeczytaj jak wygladaly naprawy po zwyklej kolizji :) ktos musi placic za fanaberie body shopow w skladce

Roboczogodzina w aso mercedesa tez jest inna niz we fiacie

Cav

Pionier e-mobilności
No nie wiem, przeczytaj jak wygladaly naprawy po zwyklej kolizji :) ktos musi placic za fanaberie body shopow w skladce
Sugerujesz, że dla Tesli byłaby specjalna zwyżka?
No może, ale naprawa elektryka w żadnym ASO też nie będzie specjalnie tania, zwłaszcza gdy coś się baterii stanie...

wacu

Zadomawiam się
Ciekawe czy zapis z umowy o dotację mówiący o utracie auta będzie przykryty przez ubezpieczenie:

Zrzut ekranu 2022-02-10 o 09.29.23.png

no i jakie będą konsekwencje braku naklejki :D

wacu

Zadomawiam się
Tutaj zestawienie dla 20k km rocznie na 3 lataZrzut ekranu 2022-02-10 o 12.07.38.png

widoczna jest dopłata 5000 za lakier (niebieski).

solik

Pionier e-mobilności
z kiedy to? na stronie teraz jest zupelnie cos innego

to jest z oponami, dodatkowe 200 netto pewnie w racie a jak chcesz wymienic co sezon to jest jeden wielki cyrk i nie polecam tego wariantu :D fabryczne letnie 3 lata przetrzymaja spokojnie a zimowki mozna sobie samemu kupic poza sezonem i nie byc skazanym na jezdzenie do warsztatu ktory oni wskaza