Ja mam dwie składowe. Opłata stała roczna około 84€ i potem opłata za każdą kWh - około 0,28 € (taryfa tylko z OZE). Umowę podpisałem od maja. Przedwczoraj dostałem rozliczenie roczne. O podwyżce jeszcze informacji nie miałem. Chociaż gdzieś tam na portalach informacyjnych czytałem, że ma być.w ramach wątku pobocznego mam pytanie,
jak kształtują się obecnie ceny prądu w DE, czy jest to jedna cena czy jest rozbicie tak jak w PL za energię i usługi przesyłowe plus opłaty stałe, abonamenty itp.
Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam.
Sławek.
w ramach wątku pobocznego mam pytanie,
jak kształtują się obecnie ceny prądu w DE, czy jest to jedna cena czy jest rozbicie tak jak w PL za energię i usługi przesyłowe plus opłaty stałe, abonamenty itp.
dziękuję za informacjęJa mam dwie składowe. Opłata stała roczna około 84€ i potem opłata za każdą kWh - około 0,28 € (taryfa tylko z OZE). Umowę podpisałem od maja. Przedwczoraj dostałem rozliczenie roczne. O podwyżce jeszcze informacji nie miałem. Chociaż gdzieś tam na portalach informacyjnych czytałem, że ma być.
dziękuję za, informację,jest rozbicie na wiele skladowych - w zalaczeniu moje rozliczenie za 2021
pierwsze dwie pozycje to ceny kWh przed i po podwyzce
co miesiac a na koniec roku wyrownianiepłacisz rachunek jednorazowo za cały rok?
tak - pierwsze dwie poycje to cena przed i po podwyzcei jak rozumiem są to ceny za ub. rok, z tego co wiem to DE też były podwyżki,
no to jest tak jak sie kryguje na eko a potem pali ruskim gazem :/a nawiasem mówiąc to też nie jest u Was tanio.
Nowe podstawy do uczenia matematyki...Natknąłem się jeszcze na inną ciekawą infografikę. Jakby ktoś nie wiedział ile to jest 40%, to teraz już wie.View attachment 4150
Można sprzedawać pewne usługi, a można się też prostytuować...Ciekaw jestem Waszej opinii w tym temacie: