Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Sfotek

Posiadacz elektryka
Oooo...a podobno Tesla już ich nie sprzedawała. Dzięki.👍
Piszesz maila i po 2 dniach masz prosbe o platnosc karta przez ich stronke. Tylko musisz podac im jakis VIN …. Ja podalem moj stary z rezerwacji grudniowej i przeszlo ( nawet mi podali nr rej oraz aktualny przebieg :)

Adres do zamowien:

[email protected]

Nie wysylaja tylko odbior osobisty lub ty zamawiasz kuriera i on odbiera z „zakladu”

robert

Zadomawiam się

Attachments

• Screenshot_20210526-134320.png
    Screenshot_20210526-134320.png
    382,4 KB · Liczba wyświetleń: 105

300ps

Zadomawiam się
dostaniesz pp to Te końcówki nazywaja NEMA i taka dużą niebueska 32A można dokupić i wtedy evse teslowskie będzie ładowalo z jednej fazy ale 7 kW
I to tyle ile mozna wycisnąć z tego co dadzą
kabel sie przyda
Poniżej NEMA 32A jest wieksza i ja mozna podłaczyc porzez wtykView attachment 110 czerwony siły do 32A
View attachment 109je do ladowarek gdzie go nie ma View attachment 107View attachment 108
Ktoś podpowie gdzie kupić albo gniazdo do 32A w które wetknę przejściówkę kupioną w Tesli (jak na pierwszej fotce)? Castorama i Leroy w Warszawie nie mają 🙄. Jak to znaleźć w necie żeby pasowało?

Bronek

Pionier e-mobilności
Jakie ? Konkretnie 16A czy 32 A - NIEBIESKIE ?
32 A OK jesli sprzedają bo tez mozna gdzie indziej
Od Tesli dostawało się kiedyś to mniejsze niebieskie 16A - ponoć juz nie dają ??
Na Allegro tego jest i gniazda do kabli i naścienne
Ale skoro na wiosce zwanej Koszalin w Castoramie są to we STOLYCY nie ma ?

Np 16A małe https://allegro.pl/oferta/gniazdo-c...eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes

32A DUŻE

Na tej fotce to NEMA 32A dokupione !!!

Tu dali/dawali ?? jest mniejsze i 16A tzw kempingowe też jest np na Allegro

ale to małe zawracanie tyłka . wg mnie za mało , chyba że instalacja nie pozwala ??

Last edited:

300ps

Zadomawiam się
Jakie ? Konkretnie 16A czy 32 A - NIEBIESKIE ?
32 A OK jesli sprzedają bo tez mozna gdzie indziej
Od Tesli dostawało się kiedyś to mniejsze niebieskie 16A - ponoć juz nie dają ??
Na Allegro tego jest i gniazda do kabli i naścienne
Ale skoro na wiosce zwanej Koszalin w Castoramie są to we STOLYCY nie ma ?

Np 16A małe https://allegro.pl/oferta/gniazdo-c...eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes

32A DUŻE

Na tej fotce to NEMA 32A dokupione !!!

Tu dali/dawali ?? jest mniejsze i 16A tzw kempingowe też jest np na Allegro

ale to małe zawracanie tyłka . wg mnie za mało , chyba że instalacja nie pozwala ??
Dzięki 👍. No w największej Casto nie mieli a na pytanie czy mogą sprowadzić powiedzieli że już nie mogą wprowadzać pojedynczych rzeczy. W Leroyu też nie było. W elektrycznym też nie 🙄. A W Tesli sprzedaja 32 A przejściówkę choć w piątkę kupiłem ostatnia sztukę i powiedzieli, że nie wiadomo kiedy będą kolejne. Dzięki za linki do alledrogo 👍