No tak średnio, bym powiedział.Na pepperku pojawiła się wrzutka z Samsunga T7 1GB na amazonie niemieckim w dobrej cenie - dysk SSD, który gdzieś mi się tam pojawiał na necie, jako polecany do sentry.
Fabryczny pendrive wysiadl mi po 35dniach i on nie podlega gwarancjiNo tak średnio, bym powiedział.
Zwróć uwagę na temperatury, w spoczynku są takie same jak fabrycznie dostarczanej pamięci USB (od -40°C do 85°C)
Problem jest z dopuszczalnym zakresem temperatur podczas pracy, która dla T7 wynosi od 0°C do 60°C, a to może nie wystarczyć by Wartownik działał bezawaryjnie zimą.
(Dla fabrycznie dostarczonej pamięci jest to zakres od -25°C do 85°C)
No spoko, sęk w tym, że T7 najtańszy nie jest, a mrozów nie toleruje, więc to IMHO zamiana siekierki na kijek.Fabryczny pendrive wysiadl mi po 35dniach i on nie podlega gwarancji
Kupilem kieszen na usb 3.0 najtanszy dysk ssd 256gb i dziala od roku![]()
W nosie to mam, dysk mial 36miesiecy gwarancji i mimo mrozow dziala.No spoko, sęk w tym, że T7 najtańszy nie jest, a mrozów nie toleruje, więc to IMHO zamiana siekierki na kijek.
Polecisz jakąś sprawdzoną?Karty SD dedykowane do monitoringu są trwałe, małe, tanie. Po co kupować wielki SSD?
Tanie karty SD są dużo wolniejsze od dysków SSD a jesli ma być jakaś w miarę szybka ( i tak wolniejsza od SSD) to będzie droższa od SSD.Polecisz jakąś sprawdzoną?
z dyskiem masz kabelek UsbC-UsbA więc podepniesz, po co kupować nowe zabawki ze "starym" typem gniazda.Ale po co USB-C czy szybki zapis? Przecież do sentry jest USB 2.0.