Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

pluto

Pionier e-mobilności
Miało być być bez limitu holowania (bo takie dałem warunki aby wszyscy ubezpieczyciele mieli równe wymagania) i takie miałem zapewnienie więc nie drążyłem tematu.
Jeśli jest tak jak piszesz to dobrze że nie ubezpieczyłem w PZU bo oprócz walki z ewentualną wypłata odszkodowania była by przepychanka z holowaniem :confused:.

K

Konto_skasowane_na_prosbe_2022-03-19

Gość
Po prostu standard to holowanie powyżej 20km od domu na odległość do 150km.
Pierwsza opcja zwiększa ten drugi limit do 1200km w EU i bez limitu w PL, druga opcja znosi pierwszy limit (czyli od samego domu).
Tak może prościej opisałem.
Tabelki to jedno a warunki ubezpieczenia to drugie - i niestety to trzeba czytać.

TomTom

Zadomawiam się
cześć
Czy skoro tm3 drożeje w tempie takim jak widać (czyli używki będą oscylować wokół ceny fakturowej), to gap w ogóle jest celowy?

Czy wiecie może czy gap da się wykupić również później?

3skowy

Zadomawiam się
Czy wiecie może czy gap da się wykupić również później?
Zazwyczaj 120 lub 180 dni zależnie od warunków GAP.

Ja niestety żyłem w błogiej nieświadomości i mój handlowiec po 3msc (!), przy podpisywaniu umowy, powiedział mi, że OC, AC i GAP obowiązkowo u nich. W następnych latach nie muszę OC i AC u nich. Nie były stawki takie złe - tyle dobrego. Bez żadnych zniżek wychodziło 5600 jakoś - niestety holowanie tylko 150km. Podobno można rozszerzyć. W Hestii w tej cenie miałem 1500km i w Polsce bez limitu...

Bronek

Pionier e-mobilności
Holowanie zawsze dokupuje w PZMot (z racji kampera)
Kiedyś miałem ADAC ale dla sprawdzenia od kilku lat skutecznie i Polsce i w UE działa PZMot.
Mam pakiet VIP i holowanie. Raz mi się przydało.

TomTom

Zadomawiam się
Gdybyście mieli wybór, to bralibyście GAP fakturowy na TM3 przy opłacie wstępnej 60 tys. i wykupie 20%?

Edit: leasing 5 lat. TM3 raczej będzie utrzymywać cenę, więc AC powinno dobrze zadziałać. Jedyna okoliczność jaką widzę, to spore przebiegi (po 5 latach będzie ok. 150-180 tys km) i trudno spekulować jaka będzie wówczas jego wartość.

North

Zadomawiam się
W ING Lease mam właśnie tę samą kwestię - ubezpieczenie netto/netto +50% Vat/brutto, a też niby twierdzą, że pokrywają VAT przy naprawach bezgotówkowych. Chyba ma to znaczenie przy ewentualnych rozliczeniach gotówkowych, ale teraz pytanie, czy można nie będąc VATowcem wybrać tak po prostu najtańszą opcję netto?