Bardzo dziękuje za Twoje spostrzeżenia.Cały czas się nad tym zastanawiam i Jedyne co przychodzi mi do głowy:
Skoro jechałeś wczoraj przed 12 na trasie Gdańsk - Łódź, to pewnie bezpośrednio pod słońce.
Nowe Tesle nie mają radaru, więc całość sterowania odbywa się za pomocą kamer ale nawet przy oślepieniu powinien być błąd oślepienia, a nie takie machanie kierownicą... Kiedy odbierałeś auto? Może dlatego Daniel, bronek, ani ja tego nie doświadczyliśmy... Choć Oni już powinni mieć wersję FSD nie używającą radaru, tak jak Ty.
Czy możliwe, że na drodze był jakiś zwierzak? Patrzyłeś przed siebie i sprawdziłeś co się działo w lusterkach, czy byłeś rozproszony?
Błąd: APP_w073 mógł wynikać z:
- samego manewru - skoro szarpnęło kierownicą, to możliwe, że przejechało pas
- może na drodze były jakieś stare pasy, zamalowane smołą, jak to zwykli robić u nas drogowcy, które dla mnie w deszczu i pod światło są nie do odróżnienia od prawdziwych pasów.
Straszna szkoda, że nie masz nagraniachętnie bym obejrzał co tam się działo na kamerach w tym czasie.
Według mojej wiedzy radar nie jest montowany w TM3 i TMY od maja 2021 w autach na rynek amerykański (https://www.tesla.com/support/transitioning-tesla-vision). Mój TM3 jest wyprodukowanych w Chinach w tym roku i faktycznie nie wiem czy ma radar.
Na tym odcinku autostrady nie zauważyłem jakiś śladów po starych pasach. Natomiast faktycznie być może takie zachowanie auta jest efektem reakcji Autopilota na przebiegające zwierzę, np. zająca, którego nie spostrzegłem. W momencie zdarzenia nie patrzyłem w lusterka, byłem zszokowany tym ruchem kierownicy i katem oka widziałem ten czerwony migający ekran.