Mobilne evse 11 kW do 1500 zł

p0li

Pionier e-mobilności
wyglada dobrze - czekamy na decyzje Cav

Cav

Pionier e-mobilności
Jak nie znajdziesz to...
Przyslij kuriera to Ci opchne za tysiaka - edit:Kosztowała 1200 ale facet mi oddał 100 za ten popsuty teslowski pstryczek, jak Ci nie przypasuje odeslesz ( dam Ci np tydzień) . Stracisz z 50 zł i czas. Dane na priv. kase przlejesz jak sie zdecydujesz
Dlaczego... Bo kupie sobie z pstryczkiem na bogato albo wcale? Nie używam. To jak masa przejścówek, na wszelki wypadek i ten nie nadszedł
Biorę.
Będę w okolicy pod koniec przyszłego tygodnia, zgadamy się i odbiorę osobiście.
Daj nr telefonu do siebie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Biorę.
Będę w okolicy pod koniec przyszłego tygodnia, zgadamy się i odbiorę osobiście.
Daj nr telefonu do siebie.

Przyszedł mi właśnie kabel mama/ tata do evse z pstryczkiem

Last edited:

Michal

Moderator
może nie pisz tutaj publicznie numeru, bo będziesz później miał telefony z ofertami materaców i ganków :p

Bronek

Pionier e-mobilności
może nie pisz tutaj publicznie numeru, bo będziesz później miał telefony z ofertami materaców i ganków :p
to i tak nr który zarabia s ok 200 nr jest na czarnej liście
jade sprawdzac ten 2 m kabelek z pstryczkiem za tysiaka

Cav

Pionier e-mobilności
Pytanie dla znających ten model - czy teoretycznie jest jakaś możliwość ładowania z wykorzystaniem tego Bronkowego evse, ale z 230V (przez jakąś przejściówkę)?
Czy od razu weźmie 32A na jednej fazie i wywali bezpieczniki?

Nie mówimy o Tesli i innym ustawianiu w aucie.
Choć akurat Soul ma w menu możliwość ograniczenia prądu , tylko trzeba by o tym pamiętać i przełączać każdorazowo.....

Last edited:

Michal

Moderator
No właśnie tego chyba nikt nie wie :p
Teoretycznie są do niego różne końcówki, które trzeba dokupić:
  • czerwona mała mufa 3 fazy 16A 380V
  • niebieski mały wtyk camperowy 16A 230V
  • niebieski duży wtyk camperowy 32A 230V
, i wychodzi na to, że auto jakoś wie, który wtyk jest zamontowany i na tej podstawie limituje max prąd.

Ja mam tylko ten czerwony i planowałem spróbować zrobić przejściówkę na jedną fazę (ten niebieski camperowy + shuko). Tylko nigdy nie mogę znaleźć czasu, więc wożę w aucie osobno UMCv3 z shuko, a niebieskiego nie mam zupełnie :p
Mam za to przejściówki na grubą mufę 3 fazową 32A i na ten dziwny wtyk z czterema bolcami 16A i to działa.

Cav

Pionier e-mobilności
W sensie że zmieniasz kabel między gniazdkiem elektrycznym a evse, zamiast dawać przelotkę?
Taki:
Do schuko też mają?

Michal

Moderator
Znalazłem jakiś opis [tutaj] - ciebie interesuje sekcja "Gen 1 Mobile Connectors" [edit - Gen 1]