Mam dokładnie to samo mega wkurzenie ....Ja już tracę nadzieje na współpracę z Arvalem. Takiego dziadostwa to dawno nie widziałem![]()
Np w tym że auto co miesiąc jest przekładane o kolejny miesiąc. Za chwile bedzie 5 przełożenie o miesiącMożna by chociaż napisać w czym problem....
Arval dał luzem naklejkę do naklejenia na szybę (i to na tylną, bo tylko o tylnej szybie jest mowa w umowie). Jak już na forum było wspomniane przy przyciemnianej tylnej szybie naklejka będzie słabiej widoczna i może ograniczyć widoczność do tyłu. Ale mi to ograniczenie widoczności zupełnie nie przeszkadza, bo jestem przyzwyczajony do cofania na lusterkach bocznych i czasem rzucenia okiem na obraz z kamery cofania. Bardziej chodziłoby mi o aspekt widoczności naklejki. W umowie napisane jest, że ma być w widocznym miejscu, i ma być zachowana jej pełna widoczność. I tutaj kluczowa jest interpretacja tej pełnej widoczności. Jeśli ktoś przyjrzy się z bliska, to zobaczy całą naklejkę z jej wszystkimi detalami, choć z daleka będzie to utrudnione. Zatem moim zdaniem takie jej naklejenie jest zgodne z umową (zwłaszcza, że sam Arval tak to chyba zaplanował). Zatem zgodnie z zasadą: co nie jest zabronione, jest dozwolone wydaje mi się, że naklejając w ten sposób naklejkę nie złamię żadnych zapisów umowy oraz warunków dofinansowania. Ale chętnie poznałbym opinie innych Forumowiczów w tej kwestii, zwłaszcza opinie przeciwne do mojej."... Naklejka powinna być umieszczona na pojeździe w widocznym miejscu. Zaleca się umieszczenie naklejki... ...po wewnętrznej stronie tylnej szyby samochodu osobowego (przy zachowaniu jej pełnej widoczności)..."