solik

Pionier e-mobilności
Ja nie dostalem zadnej karty ale tez o niej nie wspominalem bo mam GW wlasnego

turez

Zadomawiam się
Odebrałem wczoraj Ioniq5. Odbiór w Łodzi szybko i bez problemów. Naklejka przezroczysta klejona do szyby tak, że myślałem, że jej nie ma w ogóle więc bardzo spoko;) w zestawie karta paliwowa BP. Ponoć BP pracuje nad tym, aby odpalała też ładowarki, ale kiedy to się okaże. Wersja 73 AWD.

tomcho

Nowy na Forum
Też odebrałem dziś e-niro w programie Kia For Business a w praktyce jest to Arval. Mam identyczną sytuację z naklejką. Jest przezroczysta i klejona od środka na tylna szybę. Bardzo słabo widoczna. Nie wiem czy nie pomyśle nad czymś klejonym na karoserie, bo to mnie spoczywa odpowiedzialność pokazywania naklejki ;)

ANDY

Nowy na Forum
Ja już tracę nadzieje na współpracę z Arvalem. Takiego dziadostwa to dawno nie widziałem :)
Mam dokładnie to samo mega wkurzenie ....
-09.09.2021 złożony wniosek na HYUNDAI IONIQ 5 AWD 305KM.
-19.01.2022 podpisany i wysłany do ARVAL wniosek o dotację HYUNDAI IONIQ 5 AWD 305KM.,
-11.02.2022 ARVAL przesłał go do BOŚ HYUNDAI IONIQ 5 AWD 305KM.,
-17.03.2022 NFOŚIGW potwierdził, że dotacja moja została przekazana do BOŚ
- 31.03.2022 otrzymałem info od doradcy ARVAL, że zaczyna przygotowywać moje dokumenty i widzi że zamiast zamówionego przeze mnie IONIQ 5 AWD 305KM mam przez nich przypisane w systemie słabszą wersję RWD 218 KM lub mogę ewentualnie zdecydować się SKODĘ ENYAQ bo jest dostępna od ręki,
Szok i niedowierzanie ....

olejek

Zadomawiam się
Można by chociaż napisać w czym problem....
Np w tym że auto co miesiąc jest przekładane o kolejny miesiąc. Za chwile bedzie 5 przełożenie o miesiąc :) BOŚ załatwiony, umowa z arvalem też. W międzyczasie składałem jeszcze wniosek o kie eniro bo niby dostępne i zarejestrowane. Czekam już miesiąc za informacja zwrotną od działu finansowego.

solik

Pionier e-mobilności
Pewnie problem z autami, jak widac pare osob w tym ja juz odebralismy to co bylo zamawiane w listopadzie.. trzeba czekac :(

zwora

Nowy na Forum
Mam jeszcze pytanie odnośnie naklejki. W umowie jest napisane:
"... Naklejka powinna być umieszczona na pojeździe w widocznym miejscu. Zaleca się umieszczenie naklejki... ...po wewnętrznej stronie tylnej szyby samochodu osobowego (przy zachowaniu jej pełnej widoczności)..."
Arval dał luzem naklejkę do naklejenia na szybę (i to na tylną, bo tylko o tylnej szybie jest mowa w umowie). Jak już na forum było wspomniane przy przyciemnianej tylnej szybie naklejka będzie słabiej widoczna i może ograniczyć widoczność do tyłu. Ale mi to ograniczenie widoczności zupełnie nie przeszkadza, bo jestem przyzwyczajony do cofania na lusterkach bocznych i czasem rzucenia okiem na obraz z kamery cofania. Bardziej chodziłoby mi o aspekt widoczności naklejki. W umowie napisane jest, że ma być w widocznym miejscu, i ma być zachowana jej pełna widoczność. I tutaj kluczowa jest interpretacja tej pełnej widoczności. Jeśli ktoś przyjrzy się z bliska, to zobaczy całą naklejkę z jej wszystkimi detalami, choć z daleka będzie to utrudnione. Zatem moim zdaniem takie jej naklejenie jest zgodne z umową (zwłaszcza, że sam Arval tak to chyba zaplanował). Zatem zgodnie z zasadą: co nie jest zabronione, jest dozwolone wydaje mi się, że naklejając w ten sposób naklejkę nie złamię żadnych zapisów umowy oraz warunków dofinansowania. Ale chętnie poznałbym opinie innych Forumowiczów w tej kwestii, zwłaszcza opinie przeciwne do mojej.