zwora

Nowy na Forum
Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie zarejestruje się na GW i Orlen, choć pewnie będę z nich korzystał może ze dwa razy do roku (bo na codzień będę się ładował pod domem, a w dłuższe trasy jeżdżę rzadko samochodem). Ale jeszcze zobaczę, co mi zaproponuje abetterrouteplanner.com w dniu podróży.

tomcho

Nowy na Forum
Arval Active Link - ktoś coś wie na ten temat? Urządzenie jest obowiązkowe? Arval mi to wcisnął, argumentując, że muszą mieć wgląd w przebieg ;) opóźnia mi to odbiór samochodu bo muszą to jeszcze zamontować

solik

Pionier e-mobilności
kazdy kto bierze auto z dotacja to dostaje do zdalnego odczytu przebiegu dla arvala i wg nich to obowiazkowe, we flotach firmowowych dostaje sie do tego link do panelu i tez zdalnie widac przebieg samochodu, zuzycie paliwa

Halczyn

Zadomawiam się
U mnie komedii z Arvalem cd.- dzisiaj po raz kolejny tłumaczyłem co to jest ladowarka a co to jest kabel i czego tak naprawde brakuje.

starzec

Nowy na Forum
Witam Wszystkich, jestem tu nowy nieopierzony, wybaczcie. :p Może to juz było, ale taki problem. Mam odebrac przez ARVAL PEGO e-2008 w którym jedną z dodatkowych opcji jest ładowarka pokładowa trójfazowa 11 kW (LZ04). I nie wiem, i nikt nie potrafi wyjasnić, czy chodzi o jakąś przenośną ładowarkę do ładowania w garażu z sieci 3-faz, czy to jest ustrojstwo wbudowane w pokład jak w nazwie i muszę coś sam dokupić aby w domu ładować z taką mocą. Wiem, że na wyposażeniu standartowym jest kabel do ładowania ze zwykłego gniazdka 230v, a może to odpowiednik tylko że z gniazdka 3 faz 400V?

Cav

Pionier e-mobilności
Ustrojstwo wbudowane w pokład.
Żeby to wykorzystać w pełni w domu, musisz mieć własne evse albo wallboxa o mocy 11 kW (lub większej) i gniazdo siłowe.
Ten sprzęt musisz sam dokupić.

Na tym który dostaniesz z autem będziesz w stanie się ładować, ale tylko ze zwykłego gniazdka 230V, z niższą mocą i odpowiednio wolniej (dużo wolniej).

Kabel type2->type2 to inna bajka, potrzebny jest tylko do ładowania "na mieście", ze słupków posiadających tylko gniazdo .

p0li

Pionier e-mobilności
ta wbudowana ładowarka jest wbudowana ") i pozwala ci łądowaś sie ze słupków AC z mocą 11kW (mniej więcej)
żeby łądować się także w domu potrzebujesz tzw EVSE 3 fazowego 16A - no i oczywiście nmusisz mieć takie gniazdo siłowe gdzieś w domu

ta cegiełka co dostałęś z autem to jest podstawowe EVSE 1 fazowe do ładowania z gniazdka 230V

Ger

Nowy na Forum
Pytanie do tych co odbierali już auto, w umowie jest karta paliwowa, która wg Arvala będzie kartą do GreenWay.
Czy ktoś to może potwierdzić? Jeśli jest taka karta to czy jest to tylko karta z darmowym abo Energia Standard czy coś innego?
Będę zasuwał z Wawy do Poznania i też pewnie będę musiał się doładować.

Cav

Pionier e-mobilności
Pytanie do tych co odbierali już auto, w umowie jest karta paliwowa, która wg Arvala będzie kartą do GreenWay.
Czy ktoś to może potwierdzić? Jeśli jest taka karta to czy jest to tylko karta z darmowym abo Energia Standard czy coś innego?
Darmowy plan bez abo.
Taka sama karta jaką sam sobie możesz wyrobić, do dzisiaj bezpłatnie.