wacu

Zadomawiam się
Odebralem, calosc trwala 15 minut, auto obejrzalem zanim udalem sie do obslugi. Lakier bialy wiec jakis super sladow nie widac na pierwszy rzut oka i nie zuwazylem jakis zauwazalnych rys - sa swirle ale to od bylejakiego mycia. Tapicerka biala i tutaj tez nie znalazlem zadnych uszkodzen czy przybrudzenia. Auto bylo naladowane do 100%.

Wg dowodu auto bylo zarejestrowane juz 23 grudnia.

Niestety naklejke nakleili jak u @wacu i zaslania to widok w lusterku np. jak ktos siedzi na dupie na autostradzie. Bede to odklejal i przykleje swoja gdzies indziej.

(widok z lusterka)

Trasa z Krze Duze do Krakowa = srednie zuzycie energii 16kwh, bylo slonecznie i 15*, dojechalem z zapasem 20%

Ogolnie na placu do wydania duzo Tesli a jak przejrzalem nagrania z rejestratora gdzie wyjezdzali z drugiego placu to Arval zachomikowal ich tyle ze wygladalo to jak salon w Zabkach :)
Miłego jeżdżenia!!!!

solik

Pionier e-mobilności
Na pierwszy rzut oka jest zdecydowanie lepiej zmontowana (w srodku i na zewnatrz) niz LR Q1 z Freemont bodajze, przejechalem taka okolo 1000 km zanim zdecydowalem sie na wybor Tesli :)

Halczyn

Zadomawiam się
Rozmawiałem dzisiaj z Arvalem i oni twierdzą że w dokumentach umowy mam jeden kabel czyli "ładowarka pokładowa 11 kw". Wyjaśniłem po koleji co to jest ładowarka w aucie, a czym jest kabel, którego brakuje. Jednak odnosze wrazenie, ze nie docierają do nich moje argumenty. Ale to co najważniejsze to, że odnalazłem maila w którym jasno dostaje informacje, że w komplecie są dwa:

"Do samochodu jest ładowarka do gniazdka i zwykła trójfazowa."

@solik w końcu sie udało :D

krzyss

Pionier e-mobilności
Rozmawiałem dzisiaj z Arvalem i oni twierdzą że w dokumentach umowy mam jeden kabel czyli "ładowarka pokładowa 11 kw". Wyjaśniłem po koleji co to jest ładowarka w aucie, a czym jest kabel, którego brakuje. Jednak odnosze wrazenie, ze nie docierają do nich moje argumenty. Ale to co najważniejsze to, że odnalazłem maila w którym jasno dostaje informacje, że w komplecie są dwa:

"Do samochodu jest ładowarka do gniazdka i zwykła trójfazowa."

@solik w końcu sie udało :D
W razie co to kable tanie od BMWi3 sprzedaje gosc na polskiej grupie polskiej FB bmw i3. Oststnio mial po 450.-

Halczyn

Zadomawiam się
W zasadzie to kazde ladowanie, mam 2 dostepne ladowarki w okolicy biura, ktore sa bezplatne lub maja miesieczny abo bez limitu. Na awarie Dzisiaj w Juli kupilem evse o mocy 3,6 kw za 970 brutto i tutaj wiedzialem z gory, ze evse od Citroena to padaka,wiec nie mam pretensji.

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
Daj znac co przykleisz
naklejka zeszla latwo, mam zamiar jak tutaj obok rejestracji "dwupoziomowo":

Najnowsze dyskusje