solik

Pionier e-mobilności
Odnosnie tej faktury ktora niektorzy dostali na kwote dotacji + czynsz, teraz juz sie trzymaja jednej formy:

proszę odliczyć od wystawionej faktury kwotę dotacji jaką Pan otrzymał od BOŚ Banku.

Proszę wpłacić tylko tę różnicę.

w sumie wychodzi tyle ile wyliczane osobno z fikolkami z vatem.

Halczyn

Zadomawiam się
Ciekaw jestem kiedy otrzymam i te wersje wydarzen, @solik masz odjac kwote netto czy brutto?. Update co do kabla: dostalem zgode na zakup do 1000 zl, rozliczony ma byc kompemsata.

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
Od faktury zbiorczej brutto odjalem 27k brutto, przelalem, jak cos bedzie zle to raczej zrozumieja, mam od nich maile :) polecenie zaplaty moj bank odrzucil i moge recznie wysylac

Za 1k type 2 spokojnie kupisz i zostanie na pol raty za cytryne heh

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Od faktury zbiorczej brutto odjalem 27k brutto

Mi też tak właśnie próbowali pobrać poleceniem zapłaty (mam je wstrzymane). Ale czy przypadkiem nie powinno być jeszcze o 405 zł mniej, czyli o kwotę opłaty transferowej, bo na nią przecież też otrzymali(-śmy) dotację??

solik

Pionier e-mobilności
Polecenie zaplaty celowo wstrzymales? Mi bank odrzucil domyslnie.

Ja wlasnie na tej fakturze magicznie nie mam nic o oplacie transferowej a mialo byc.

kwoty:

· 27 tys zł za dotację z programu mój elektryk na finansowanie pojazdu elektrycznego

· 405 zł za opłatę transferową (taką kwotę dofinansowuje NFOŚ do Opłaty transferowej)

Finalnie zapłaci Pan tylko 50% VAT z opłat powyżej czyli:

· 2 784,76 zł VATu za dotację

· 41,77 zł VAT za opłatę transferową

· Suma: 2 826,53 zł

takze przelalem nawet mniej niz mialo byc. Nie wiem, najwyzej wysla z kolejna :)

Halczyn

Zadomawiam się
Btw moj bank tez odrzucil te PZ’tke, chyba wiedza, ze z Arvalowi nie nalezy nadto ufac;)

solik

Pionier e-mobilności
Tutaj akurat magii nie ma, na 90% bank nie ma wzoru podpisu bo malo kto go sklada w czasach bankowosci elektronicznej.

Halczyn

Zadomawiam się
Dokladnie, dlatego Sprawdziłem jaki składałem przed przesłaniem oryginału do arvala. Podejrzewam, ze to zbieg okolicznosci

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Polecenie zaplaty celowo wstrzymales? Mi bank odrzucil domyslnie.
Wstrzymałem celowo, wolę wszystko płacić przez rachunki imoje.

Ja wlasnie na tej fakturze magicznie nie mam nic o oplacie transferowej a mialo byc.
U mnie jest na fakturze. Zapłaciłem tyle ile chcieli ściągnąć PZ, czyli razem z opłatą transferową, więc pewnie będę składał reklamację..

Tutaj akurat magii nie ma, na 90% bank nie ma wzoru podpisu bo malo kto go sklada w czasach bankowosci elektronicznej.
Ja zakładałem konto wieki temu, więc wzór podpisu na pewno mają.. pytanie czy aktualny.. ;)

Ps. dziś stuknęło 2 tys km 🥳 Dobrze że wyczytałem tu na forum, że EV się więcej jeździ niż ICE i wziąłem w arvalu 25k.. ;)
20220412_190629.jpg