O kurcze, to one wytrzymują tylko 20kkm?U mnie Pilot Sporty zdarły się po 20k km (jeden sezon), jakoś nie chce mi się do nich wracać. Jak koledzy wcześniej podpowiedzieli, chyba se daruje te wygłuszenie i spróbuje te Hankooki.
Czyli u mnie starczą pewnie ledwo do końca tego sezonu (dopiero zmieniłem na letnie z zimowych)... No to słabo. Skoro koszt opon to ok 4tys PLN, to niezła kwota do eksploatacji dochodzi do kosztów przejechania 1km.
Heeh, 20PLN do każdych 100km!
No to my tu tanio ładujemy w domu i się chwalimy że 100km nas 10pln kosztuje a to bam! I dodatkowe 20pln/100km.
Dopiero teraz to do mnie dotarło
I to by było tyle jeżeli chodzi o oszczędności kupując elektryka. Zrobiłem 110kkm wielka i ciężka Sienna i dopiero niedawno kupiłem nowe opony... letnie. Zimowe spokojnie 1-2 sezony jeszcze. W małej toyi Tercelce zmieniłem opony letnie gdzieś przy 260kkm, nie dlatego że nie miały bieżnika, bo miały ponad połowę, ale dlatego że guma była że starości twarda jak plastik i było już niebezpiecznie jeździć.
Tam cena opon była pomijalna, zwłaszcza że np 14" to bardzo dobre za 480pln komplet kupiłem.
No i jednak ten wspaniały moment kosztuje więcej niż same elektrony.
Last edited: