Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeszcze kilka razy miałem pozamykać i wtedy popuścić , lub nie o ile będzie to konieczne?

PS. Dzięki Wam za stymulacje, poszedłem i sprawdziłem i podregulowałem. Bo bym nie zasnął
Kolektyw, to kolektyw, aż mi się łza zakreciła. Kiedyś były wykopki i prace spoleczne... Teraz każdy to indywidualista. A tu...
Szczerze to naprawdę dzięki, bo bym zapomniał i Milych Świąt.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Przyszedł tylny kit
20220525_132625_copy_800x450.jpg

Koszt to 1570zł ok i Cło 80 zł u Kuriera.
No i bedzie zabawa, tym bardziej, że instrukcja obrazkowa i opisana tym razem "krzaczkami" Fotki wielkości znaczka pocztowego.
Ale wiadomo jest wiele filmików...
Muszę miec wenę i tego na trzeźwo sie nie da zrobić a przynajmniej trzeba być wyluzowanym. Zacznę od "dupy strony" , czyli pociągnę 12v+ do tyłu po swojemu i własnym kablem I na końcu dopiero zmienie siłowniki. Tak aby nie pozbawiać sie auta.
W jeden dzień chyba tego nie zrobie?

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Przyszedł tylny kit
View attachment 5295

Koszt to 1570zł ok i Cło 80 zł u Kuriera.
No i bedzie zabawa, tym bardziej, że instrukcja obrazkowa i opisana tym razem "krzaczkami" Fotki wielkości znaczka pocztowego.
Ale wiadomo jest wiele filmików...
Muszę miec wenę i tego na trzeźwo sie nie da zrobić a przynajmniej trzeba być wyluzowanym. Zacznę od "dupy strony" , czyli pociągnę 12v+ do tyłu po swojemu i własnym kablem I na końcu dopiero zmienie siłowniki. Tak aby nie pozbawiać sie auta.
W jeden dzień chyba tego nie zrobie?
Skad bedziesz ciagnac +12v do bagaznika ?
Bo chcialbym miec w bagazniku gniazdo zapalniczki i kombinuje jak to zrobic…

JareG

Pionier e-mobilności
Tak sobie myślę, że gdybyście mieli Teslę z hakiem, to możnaby sprawdzić, skąd idzie 12V do gniazda :) Bo chyba nie ciągną tego przez całe auto, tylko gdzieś tam blisko tyłka powinna być wtyczka/jakieś przyłącze czy cuś..
A w tej darmowej serwisówce nie ma schematów dla wiązki od haka?

Pozdrawiam

pmlody

Pionier e-mobilności
Pewnie jest. I Pewnie zanim zdążę sprawdzić to już ktoś to zrobi :)
Jak sądzę, wtyczka na rysunku Remove 2. po lewej jest w aucie. W niej bym szukał napięcia.
To powinno pomóc:
1653504824064.png

Attachments

• ECU – Trailer Hitch (Remove and Replace).pdf
    3,5 MB · Liczba wyświetleń: 208
Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Powiedzmy, że jest dyndającą wtyczka od gniazda przyczepki ? Kwestia czy ma napięcie na stałe?. I czy zamknięcie obwodu nie spowoduje czegoś, co związane jest z podłączeniem czepki?. Czujniki, światła itp?. No i ile wytrzymają kabelki?