Supercharger Białystok

danielm

Pionier e-mobilności
Dlaczego SC Tesli musi przejść odbiór UDT, skoro nie jest ogólnodostępna? Coś się zmieniło w ustawie, czy chcą od razu przygotować się na udostępnienie SC wszystkim markom aut?
coś na pewno się zmieniło bo poprzednie lokalizacje bardzo szybko były uruchamiane od zakończenia ich budowy. zgaduję tylko że pewnie udt zażyczyło sobie nieistniejącej dokumentacji a tesla pewnie nie odebrała maila w tej sprawie i wszystko wisi

Michal

Moderator
Pewnie faxem wysłali prośbę ;)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Dlaczego SC Tesli musi przejść odbiór UDT, skoro nie jest ogólnodostępna? Coś się zmieniło w ustawie, czy chcą od razu przygotować się na udostępnienie SC wszystkim markom aut?
Raczej nie miało by sensu wstrzymywanie otwarcia dla użytkowników własnych tylko z powodu czekania na odbiory w celu udostępnienia dla wszystkich. Nie mniej do tej pory nie widziałem żadnego Superchargera w EIPA, co by wskazywało, że nie miały odbiorów UDT do tej pory, a być może nowe teraz muszą? Nie wiem. Człowieka od Superchargerów w Polsce Tesla nadal nie zatrudniła wiec nawet nie wiem kogo pytać.

danielm

Pionier e-mobilności
Raczej nie miało by sensu wstrzymywanie otwarcia dla użytkowników własnych tylko z powodu czekania na odbiory w celu udostępnienia dla wszystkich. Nie mniej do tej pory nie widziałem żadnego Superchargera w EIPA, co by wskazywało, że nie miały odbiorów UDT do tej pory, a być może nowe teraz muszą? Nie wiem. Człowieka od Superchargerów w Polsce Tesla nadal nie zatrudniła wiec nawet nie wiem kogo pytać.
Białystok różni się od pozostałych tym że jest w galerii, może dlatego ma problemy z odbiorem. Pozostałe stoją sobie na powietrzu w dodatku są montowane na metalowych paletach czyli... mobilne :)