Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

pluto

Pionier e-mobilności
Też tak samo, więc raczej nie przyśpiesza to dostawy.
Chyba że ktoś zrezygnował z dostawy i przełożył na następny kwartał.

Także z doświadczeń pozostałych dostaw wynikało że szybciej dostawali auta ci co podczas zamówienia wpisywali gotówka, a nie leasing ( w Q1 była zrobiona tabela z zamówieniami i wszystko ładnie można było podejrzeć). Ale teraz żadnej zasady nie ma - trzeba czekać i obserwować zamówienie. W przypadku przydzielenia auta szybka decyzja i kompletowanie dokumentów/ szukanie gotówki.
Potem już szybko idzie.

Ponadto nie należy zanadto ufać szacowanemu terminowi dostawy, jest to zautomatyzowane, które będzie się poruszać, a czasami po prostu zniknie. Po przydzieleniu pojazdu daty stają się dokładniejsze.

dawson

Fachowiec
13 go stycznia zamówiłem LR czarny , środek czarny , Aero 18" - płatność gotówką i odbiór po zamówieniu Maj 2022 , auto do odbioru było w pod koniec marca. Odmówiłem ponieważ nie sprzedałem jeszcze starego (rocznego :p ) ICE , przełożyłem na Q2 i zmieniłem na SR+.

Kmicin

Zadomawiam się
Z Teslą to nigdy nie wiadomo co i jak z dostawą (magiczna kula Elona toczy w nieznanych kierunkach) ;) i człowiek nie zna dnia i godziny jak zapuka VIN.
Tak było w moim przypadku odbierałem już 2 Tesle i tak Y LR przyszła kwartał wcześniej niż planowano, a model 3 LR zamówiony w styczniu 2022 dostał VIN po 3 tygodniach i odebrałem w marcu 2022 (szacowana data dostawy była na listopad 2022 :D ).
Być może przyśpieszenie wynikało z tego, że kupowałem auta w kolorze białym i w podstawowym wyposażeniu oraz za gotówkę, ale głowy nie dam.
Zamówiłem koleją Teslę (dla żony) i planowany termin Q3/2022 pewnie nie będzie dotrzymany bo zachciało jej się w kolorze szary, tym bardziej że teraz termin mi całkowicie zniknął i szykuję się na Q4, chodź wolałbym przełożyć na Q1/2023 bo może wtedy może weszły by wentylowane fotele :unsure:

Co do dostaw ze statku Morning Chorus to bym za bardzo nie liczył bo zmierza on do portu angielskiego i pewnie jest na ten rynek, a z uwagi na to że auta kierownicę mają po prawej stronie na stary kontynent za bardzo się nie nadają.
Z tymi wentylowanymi siedzeniami to myślenie życzeniowe, czy coś gdzieś jest na rzeczy? Jeśli tak to chętnie posłucham😀
Oj bardzo by się przydała taka opcja.

pluto

Pionier e-mobilności
Nie to moja myśl życzeniowa :) po tym co się teraz dzieje z temperaturą na dworze.
Jeszcze brakuje mi HUD-a i byłoby fajnie.

Kmicin

Zadomawiam się
Nie to moja myśl życzeniowa :) po tym co się teraz dzieje z temperaturą na dworze.
Jeszcze brakuje mi HUD-a i byłoby fajnie.
Jak sobie radzisz z tym, jakies Januszowe pokrowce w takie temp czy coś...? Nigdy nie miałem skórki i nie byłem zwolennikiem. W tesla brak wyboru więc czekam i będę wtedy przeklinał w upały pewnie.

pluto

Pionier e-mobilności
Prawdopodobnie kolejny statek będzie szykowany na dostawę do Europy - MEDITERRANEAN SEA (obecnie wpływa do portu w Szanghaju).
Miejmy nadzieję że tym razem jest partia aut dla Polski :) i będą u nas pojawiać się VIN-y (szczególnie tych co czekają najdłużej).

MEDITERRANEAN_SEA.jpg

Last edited:

mrcnroot

Zadomawiam się
Prawdopodobnie kolejny statek będzie szykowany na dostawę do Europy - MEDITERRANEAN SEA (obecnie wpływa do portu w Szanghaju).
Miejmy nadzieję że tym razem jest partia aut dla Polski :) i będą u nas pojawiać się VIN-y (szczególnie tych co czekają najdłużej).

View attachment 6047
Nie jestem pewien czy dopłynie do Europy.

Z UK forum:
MEDITERRANEAN SEA turned up last night at Shanghai South with little warning. Some excellent detective work from @Darreno quickly dug up the fact that she will head to Yokohama. This ties in with reports of anticipated deliveries in Tokyo of both M3 and MY early in August.

pluto

Pionier e-mobilności

Najnowsze dyskusje