Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

XYZ

Fachowiec
Moim skromnym zdaniem, biorąc temat 'na logikę' i biorąc pod uwagę następujące fakty:
- żaden z lokalnych forumowiczów nie 'pochwalił się' numerem VIN w kodzie strony do tej pory
- na zagranicznych forach UK / DE sporo osób w różnych krajach europejskich dostało nr VIN
- produkcja M3 w SH stoi. Produkcja ma wystartować 08.08 z capacity około 1000 dziennie na początek
- na statek średnio 'wchodzi' ok. 4000 aut
- w tej chwili około 3000 LHD płynie na całą Europę (grubym palcem policzone OSIN). PL nie jesteś głównym rynkiem, nie ma się co oszukiwać. Samochody pójdą do Norwegii i do 'starej' Europy a część zaległa do Rumunii

Nie spodziewałbym się specjalnie dostawy do PL z bieżących statków. Może jakaś laweta albo dwie skapnie do PL w tym miesiącu?? Jeżeli produkcja M3 wystartuje zgodnie z planem, a po drodze geopolitycznie US z CN nie zacznie się rzucać ołowiem i sankcjami, to pewnie jest szansa na odbiór samochodów w połowie / pod koniec września. Ale to wszystko grubym patykiem na wodzie pisane.... a Niderlandzi nie są z natury polonofilami, że tak to delikatnie ujmę...
Nancy Pelosi leci na Tajwan …..jeśli chińcyki chcą wojny to najlepszy moment, żeby zestrzelić jej samolot i …..”start the war”…..tak „ gadulają” Irlandczycy

dawson

Fachowiec
Poza tym że znów mi się zmieniła data z listopad/grudzień na wrzesień to cisza. (wygląda na to że te daty są bez pokrycia ale wolę taki widok w app'ce :p )
Jak w poniedziałek ruszy fabryka i naprodukują trochę 3k , podpłynie jakiś statek , dopiero coś zacznie sie dziać ? Także , 2tyg ciszy ... ?

Slomcio

Zadomawiam się
Poza tym że znów mi się zmieniła data z listopad/grudzień na wrzesień to cisza. (wygląda na to że te daty są bez pokrycia ale wolę taki widok w app'ce :p )
Jak w poniedziałek ruszy fabryka i naprodukują trochę 3k , podpłynie jakiś statek , dopiero coś zacznie sie dziać ? Także , 2tyg ciszy ... ?
Tobie się przynajmniej coś wyświetla, a mi nic od maja kiedy to była pierwotna data odbioru... Natomiast patrząc na to, że nikt z nas nie dostał Vinu jeszcze, liczę na to że coś się pojawi właśnie jak tesla zacznie nadrabiać z produkcją od przyszłego tygodnia.

Proxy84

Fachowiec
Już zacząłem się zastanawiać czy szybciej nie będzie złożyć zamówienia na nowo. Obecnie przy wyborze mojej opcji tj m3p, bialy srodek na który czekam już prawie rok, na stronie tesli szacowany czas odbioru to wrzesień-październik 2022 😂😂😂. Ciekawe czy jakieś zamówienie T3 nie zostało zrealizowane w ogóle. Bo jeżeli tesla nie patrzy na cZas oczekiwania tylko zamówiony model - który nota bene w moim przypadku miał być najszybszy tj najwyższa opcja możliwa, największa marża - to jest szansa że taki się nigdy nie zdarzy.
Ciągle uważam że to Tesla Polska nie ogarnia kuwety totalnie i po prostu nie dba o nasze o nasze zamówienienia, nie ma chęci przebicia i dowiezenia tematów.

ELuk

Pionier e-mobilności
Zamówienia w Tesli są składane on-line bezpośrednio do centrali.
To jest zupełnie inny model sprzedaży, który trudno zrozumieć ludziom, do tej pory kupującym w salonach dealerskich danego producenta.
Tesla Polska/Warszawa to nie jest dealer zamawiający auto dla klienta.
To jest punkt wydawania aut, które im przywiozą i nie mają żadnego wpływu na to Kto i kiedy dostanie auto.
Jak Ktoś zdecyfował się na wpłatę tej drobnej kwoty za rezerwację Tesli, musi rozumieć jak to działa w tej nietuzinkowej, a innowacyjnej firmie. Taki jest ich (innowacyjny) model biznesowy sprzedaży.
Jak Komuś to nie odpowiada,
to tradycyjny, dealerski model czeka u innych producentów. Robisz wpłatę kilkadziesiąt tysięcy zaliczki i czekasz na sprawną obsługę.
Nie ma co się napinać, że w Tesli tak sobie to wymyślili i tak to działa. To ich biznes i oni ponoszą skutki swoich decyzji.
Można się z tym nie zgodzić i kupić auto innego producenta, czyli zagłosować pieniędzmi.

Bronek

Pionier e-mobilności
Słuszne uwagi..
Mój kumpel wyzywał drugiego mojego kumpla od idiotów, a to dlatego, że ten nie chciał sprzedać lokalu w korzystnej cenie : " Ja chcę kupić , a on nie chce sprzedać. Przecież mu dobrze zapłacę, co za kretyn".

Może jak ta wladza dłużej porządzi to Tesle będą miały ceny regulowane i powstaną komitety kolejkowe?
Zawsze tez można sobie Mercedesa czy cuś innego kupić.. Ostatecznie jak ktoś jest super napalony, wyemigrować tam gdzie dają szybciej. Nie takie rzeczy ludzie dla zachcianek robili. :)

Proxy84

Fachowiec
Zamówienia w Tesli są składane on-line bezpośrednio do centrali.
To jest zupełnie inny model sprzedaży, który trudno zrozumieć ludziom, do tej pory kupującym w salonach dealerskich danego producenta.
Tesla Polska/Warszawa to nie jest dealer zamawiający auto dla klienta.
To jest punkt wydawania aut, które im przywiozą i nie mają żadnego wpływu na to Kto i kiedy dostanie auto.
Jak Ktoś zdecyfował się na wpłatę tej drobnej kwoty za rezerwację Tesli, musi rozumieć jak to działa w tej nietuzinkowej, a innowacyjnej firmie. Taki jest ich (innowacyjny) model biznesowy sprzedaży.
Jak Komuś to nie odpowiada,
to tradycyjny, dealerski model czeka u innych producentów. Robisz wpłatę kilkadziesiąt tysięcy zaliczki i czekasz na sprawną obsługę.
Nie ma co się napinać, że w Tesli tak sobie to wymyślili i tak to działa. To ich biznes i oni ponoszą skutki swoich decyzji.
Można się z tym nie zgodzić i kupić auto innego producenta, czyli zagłosować pieniędzmi.
ok, czyli to jest model w którym zamawiam auto i nie wiadomo czy je dostanę, bo moje zamówienie może się nie wpasować w to co produkują teraz a nie ile czekam. Czyli mam to traktować jak "kodeks piracki pisany palcem na piasku" To ja faktycznie dziękuje. Naprawdę jestem coraz bardziej przekonany że to padnie tak jak uber.