Opony całoroczne czy sezonowe?

lookash_c

Pionier e-mobilności
A Falken Euroall Season AS210 (C/B/70dB) ktoś może ma? Cenowo super, w testach też nieźle.
Albo Hankook Kinergy 4S2 H750 (C/B/72db) - nawet jakieś testy wygrały :unsure:.
Kup coś i daj znać, bo idzie zima, a na Twingo letnie Micheliny.
A niestety Twingo ma rozmiary opon takie, że nie wszyscy coś mają. Skończy się pewnie na Crossclimate 2, tylko ta cena...

abes99

Posiadacz elektryka
Swoją drogą te oryginały próbuję od listopada sprzedać za pół ceny, chętnych brak.
Aż tak źle? Właśnie miałem nadzieję, że w miarę nowe (1kkm) uda się jakoś pozbyć :(

vwir

Pionier e-mobilności
Crossclimate 2 poprawili w tym względzie.
Mam CC SUV. Szału nie ma. Na leafie I miałem CC+. Też było słabo w porównaniu z oryginalnymi wielosezonówkami, na ktorych wyjechał z fabryki. Na CC2 jeszcze nie jeździłem, więc nie wiem. Na leafie II mam na zimę zimówki (chyba Goodyear UG8, musiałbym iść sprawdzić) i nie wpływają na zasięg tak mocno, jak CC+.

Za to jeśli chodzi o przyczepność to CC są świetne. Szczególnie podczas takich "zim", jakie ostatnio mamy.

Last edited:

lookash_c

Pionier e-mobilności
No wiem.
Dla mnie to był najważniejszy parametr przy wyborze opon do elektryka.
Ja jednak bardziej niż opory toczenia zwracam uwagę na zachowanie na mokrym.
Swoją drogą te oryginały próbuję od listopada sprzedać za pół ceny, chętnych brak.
Cena Czyni Cuda - Micheliny Primacy 3 z Niro sprzedałem za 1000 zł.

abes99

Posiadacz elektryka
Falkeny kuszą ceną (1,9k/komplet), a wyglądają dość przyzwoicie. Gdybym nie patrzył na finanse brałbym GoodYeary Gen-3 (2,7k).