lookash_c
Pionier e-mobilności
Tak ze dwa razy głośniej.Pamiętaj, że dB to skala logarytmiczna. Więc różnica pomiędzy 69 a 72 to wcale nie jest mało.
Tak ze dwa razy głośniej.Pamiętaj, że dB to skala logarytmiczna. Więc różnica pomiędzy 69 a 72 to wcale nie jest mało.
Crossclimate 2 poprawili w tym względzie.Micheliny mają jeden spory minus - mocno wpływają na zużycie energii. Nie wiem jak inne wielosezonówki, bo nie mam porównania.
Kup coś i daj znać, bo idzie zima, a na Twingo letnie Micheliny.A Falken Euroall Season AS210 (C/B/70dB) ktoś może ma? Cenowo super, w testach też nieźle.
Albo Hankook Kinergy 4S2 H750 (C/B/72db) - nawet jakieś testy wygrały.
Aż tak źle? Właśnie miałem nadzieję, że w miarę nowe (1kkm) uda się jakoś pozbyćSwoją drogą te oryginały próbuję od listopada sprzedać za pół ceny, chętnych brak.
Mam CC SUV. Szału nie ma. Na leafie I miałem CC+. Też było słabo w porównaniu z oryginalnymi wielosezonówkami, na ktorych wyjechał z fabryki. Na CC2 jeszcze nie jeździłem, więc nie wiem. Na leafie II mam na zimę zimówki (chyba Goodyear UG8, musiałbym iść sprawdzić) i nie wpływają na zasięg tak mocno, jak CC+.Crossclimate 2 poprawili w tym względzie.
Ja jednak bardziej niż opory toczenia zwracam uwagę na zachowanie na mokrym.No wiem.
Dla mnie to był najważniejszy parametr przy wyborze opon do elektryka.
Cena Czyni Cuda - Micheliny Primacy 3 z Niro sprzedałem za 1000 zł.Swoją drogą te oryginały próbuję od listopada sprzedać za pół ceny, chętnych brak.
Może nie umiem sprzedawać i w złych miejscach wystawiam.Aż tak źle? Właśnie miałem nadzieję, że w miarę nowe (1kkm) uda się jakoś pozbyć![]()
Nowe?Cena Czyni Cuda - Micheliny Primacy 3 z Niro sprzedałem za 1000 zł.
Nokiany kupowałem za ok 1600 zł....Falkeny kuszą ceną (1,9k/komplet),