Cav

Pionier e-mobilności
KIA Charge - co prawda nie dostałem karty przy zakupie oczojeba, ale zastanawiam się, czy nie spróbować podpytać o nią. Warto?
A lubisz przepłacać?
Bo to najdroższa możliwa opcja płacenia za ładowanie.

abes99

Posiadacz elektryka
A lubisz przepłacać?
Bo to najdroższa możliwa opcja płacenia za ładowanie.
Nawet jako awaryjną nie warto mieć? Jakby nic innego nie chciało odpalić ładowarki?

abes99

Posiadacz elektryka
Faktycznie, słabo to wygląda, więc chyba odpuszczę.

Lisciasty

Zadomawiam się
Mam w firmie kartę paliwową Shell do obsługi smrodowozów. Zadzwoniłem i poprosiłem żeby mi wyrobili shell recharge no bo skoro oni wydają te karty shella to oczekuję że mi wydadzą również taką prądową. Pan na telefonie się zmieszał i powiedział że "na razie trwają testy i może wpisać mój numer telefonu komuś tam kto te karty będzie ogarniał". Widać nie ogarniają kuwety z tymi kartami w Polsce, nie wiem jaka jest tego przyczyna ale póki co "nima".

krzyss

Pionier e-mobilności
Mam w firmie kartę paliwową Shell do obsługi smrodowozów. Zadzwoniłem i poprosiłem żeby mi wyrobili shell recharge no bo skoro oni wydają te karty shella to oczekuję że mi wydadzą również taką prądową. Pan na telefonie się zmieszał i powiedział że "na razie trwają testy i może wpisać mój numer telefonu komuś tam kto te karty będzie ogarniał". Widać nie ogarniają kuwety z tymi kartami w Polsce, nie wiem jaka jest tego przyczyna ale póki co "nima".
Odpala Polskie to pewnie beda jaja i wyzsze ceny na niemieckich.

Cav

Pionier e-mobilności
Mam w firmie kartę paliwową Shell do obsługi smrodowozów. Zadzwoniłem i poprosiłem żeby mi wyrobili shell recharge
Ta karta paliwowa zadziała również na ładowarkach, ma taką opcję.
Gorzej, że ma całą listę prowizji i opłat, więc pewnie wyjdzie jeszcze drożej niż Kia Charge.

viallos

Pionier e-mobilności
Panowie coś się zmieniło odnośnie preferencji stacji za granicą .. Austria/Niemcy?

Planuję wyjazd do Monachium a skoro tam już będę to wyskoczę na lodowce pośmigać na nartach.
ABRP planuje mi przystanki przez Ionity ale tam wydaje się drogo 0,79 EUR/ kWh .. odznaczyłem z preferowanych i leci wtedy przez Teslowskie .. ale cena podobna.
Mam kartę RFID GreenWaya i wydaje się sensownym kupić abonament za 30PLN z roamingiem w tej samej cenie .. widzę na ich stronie sporo szybkich ładowarek głównie przy stacjach Shell które są w roamingu i wtedy cena przy abonamencie 2,22. Musze przeliczyć ile KW potrzebuję .. moze nawet ten większy abonament się wtedy opłaci.
Czy potwierdzacie że GreenWay trzyma cenę w roamingu jak wynika z polskich stawek?

A jednak trochę planowania i zabawy z elektrykiem jest .... jadąc dieslem o tym nie myślałem ;-)

PS. Jak bym nawet nie planował i pojechał przez Teslowskie ładowarki plus nawet Ionity to i tak wyszłoby taniej niż moim byłym już dieslem który palił śr 10L w takiej trasie.

idolw

Zadomawiam się
W GW jest polityka „roamingu fair play” - możesz mieć polską cenę do jakiejś tam wysokości zużycia w PL za ostatnich kilka miesięcy. Zbadaj to żeby uniknąć zdziwienia.

viallos

Pionier e-mobilności
W GW jest polityka „roamingu fair play” - możesz mieć polską cenę do jakiejś tam wysokości zużycia w PL za ostatnich kilka miesięcy. Zbadaj to żeby uniknąć zdziwienia.
Mam w ciągu blisko 2 miesięcy u nich zużyte ponad 100kW .. do tego jak wyjadę to dobiję się jeszcze u nich pewnie gdzieś po drodze (Łódź, Zgorzelec) więc dobije jeszcze kW tak więc coś tam będzie :) . W razie czego 50% extra od 2,2PLN to wciąż 3,3PLNczyli jak standard u konkurencji.