Leasing

motorolapl

Zadomawiam się
Popatrzcie w szczególności na opłaty za obsługę mandatów, cesji, ubezpieczenia z innej firmy niż chce leasing itp.. Nie wspominam już o opłatach za jakieś opóźnienie, bo nikt nie zakłada gorszej sytuacji, ale noga może się powinąć. U mnie lepiej wyszedł mLeasing jak przesłałem do nich wyliczenia z Santandera. Dostałem kontrofertę i jestem zadowolony. Jednak każdy musi podjąć tę decyzje indywidualnie :)
a mleasing rozlicza rowniez z dotacją?

motorolapl

Zadomawiam się
Popatrzcie w szczególności na opłaty za obsługę mandatów, cesji, ubezpieczenia z innej firmy niż chce leasing itp.. Nie wspominam już o opłatach za jakieś opóźnienie, bo nikt nie zakłada gorszej sytuacji, ale noga może się powinąć. U mnie lepiej wyszedł mLeasing jak przesłałem do nich wyliczenia z Santandera. Dostałem kontrofertę i jestem zadowolony. Jednak każdy musi podjąć tę decyzje indywidualnie :)
Xhonet, podeslalbys, moze byc na priv kontakt do mleasing, oni rozliczaja z doplata?
moj kontakt w SConsumer nie przyklada sie i mam go juz serdecznie dosyc

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale oni to wlasnie maja TANIO !
Mialem mandat, jak przeslali mi go mailem i odpisalem im mailem ze zaplacilem i dalem potwierdzenie to nie bylo dodatkowej oplaty. Ta wystepuje tylko w przypadku kiedy oni jako leasing musza odpisywac wystawiajacemu mandat, wtedy chyba 150zl jako dowod załączam potwierdzenie mandatu :D i nic mnie nie skasowali za to jak im odeslalem potwierdzenie zaplacenia.
Robilem cesje chyba 900 albo 1000zl wloklo sie jak w kazdym leasingu, prawie 6 tygodni, ale w koncu poprosilem opiekuna o interwencje i poszlo w tydzien.
Place tez ubezpieczenie samemu, i oplata za to jest 150.- netto. Uwazam ze to dosc tanio.

Przez ostatnie 15 lat przerobilem 4 firmy leasingowe, a od 7 lat jestem wierny Santanderowi, maja dla mnie uszyta oferte, choc nie zawsze jest super najtansza, a opiekunka polecila mi w lutym 2021r. Pan se wezmie leasing ze stałą ratą, nie wiadomo co to będzie a to tylko 120zł drożej... to wziąłem :D a wszyscy wiemy jak stopy podskoczyły :)

Attachments

• mandat1.png
    mandat1.png
    58 KB · Liczba wyświetleń: 11

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ale oni to wlasnie maja TANIO !
Mialem mandat, jak przeslali mi go mailem i odpisalem im mailem ze zaplacilem i dalem potwierdzenie to nie bylo dodatkowej oplaty. Ta wystepuje tylko w przypadku kiedy oni jako leasing musza odpisywac wystawiajacemu mandat, wtedy chyba 150zl jako dowod załączam potwierdzenie mandatu :D i nic mnie nie skasowali za to jak im odeslalem potwierdzenie zaplacenia.
Robilem cesje chyba 900 albo 1000zl wloklo sie jak w kazdym leasingu, prawie 6 tygodni, ale w koncu poprosilem opiekuna o interwencje i poszlo w tydzien.
Place tez ubezpieczenie samemu, i oplata za to jest 150.- netto. Uwazam ze to dosc tanio.

Przez ostatnie 15 lat przerobilem 4 firmy leasingowe, a od 7 lat jestem wierny Santanderowi, maja dla mnie uszyta oferte, choc nie zawsze jest super najtansza, a opiekunka polecila mi w lutym 2021r. Pan se wezmie leasing ze stałą ratą, nie wiadomo co to będzie a to tylko 120zł drożej... to wziąłem :D a wszyscy wiemy jak stopy podskoczyły :)
Bezpośrednio z tabeli opłat Santander Leasing (otrzymałem wczoraj):
  • Udzielenie na wniosek organów ścigania (w tym Policji), organów administracji państwowej lub samorządowej (w tym straży gminnej/ miejskiej), uprawnionych podmiotów, informacji o Korzystającym - 50 PLN
  • Udzielenie na wniosek zagranicznych (spoza RP) organów ścigania, organów administracji państwowej, uprawnionych podmiotów informacji o Korzystającym - 100 PLN
  • Wyrażenie zgody na objęcie PL ochroną ubezpieczeniową poza pakietem ubezpieczeniowym PL posiadanym przez Finansującego - 150 PLN
  • Wysłanie wezwania do zapłaty należności - 20 PLN
  • Dokonanie czynności dotyczących rejestracji PL - zwrot kosztów +100 PLN
  • Wystawienie na wniosek Korzystającego dokumentu obejmującego zgodę Finansującego na wyjazd przedmiotu leasingu poza granice Polski, jak również innych dokumentów z tym związanych - 50 PLN
  • Zmiana Korzystającego (opłatę ponosi nowy Korzystający) - 1% Aktualnego Zadłużenia, min. 500 PLN
Jakoś tragicznie to nie wygląda..

Jaceq

Pionier e-mobilności
mLeasing jest na liście Funduszu, więc ma możliwość realizacji leasingu w programie "Mój elektryk":

"11. mLeasing Sp. z o.o. https://mleasing.pl/elektromobilnosc/ Umowa zawarta 19 stycznia 2022."

solik

Pionier e-mobilności
Ja wypelnilem formularz na stronie mLeasingu, 2 razy dzwonili zebrac dane i ktos sie mial kontaktowac - nigdy nikt nie zadzwonil 😍

Robert RM

Zadomawiam się
Santader L. tak jak pewnie i inne ma rejonizację, tak więc najprościej na WWW u nich zrobić zapytanie ofertowe i ktoś z Twojej części kraju się odezwie.
Tylko się nie pomyl i szerokim łukiem od Santander Consumer.
S.L. to bank, a S.C. to taki "bocian" od leasingu.
Hm,
ale to właśnie Sandander Consumer jest polecany przez Teslę. Coś jest z nimi konkretnie nie tak?

Z kilku ofert jakie dostałem finansowo wychodzą najkorzystniej.

Robert RM

Zadomawiam się
w moim przypadku to bylo tak:
  1. zamowilem LongRange w pazdzierniku 2021.
  2. przeszperałem wiele opcji finansowania i ubezpieczenia (AC, ceny kosmos jakbys bral auto za gotowke). skonczylo sie na leasingu santander
  3. miala byc w grudniu, potem koniec lutego.
  4. w marcu sprzedalem swoje stare auta, bo tesla w polowie maja, najpozniej czerwiec ma byc
  5. p Grzegorz z Santandera wszystko ladnie zalatwil. Dofinansowanie z boś, leasing.
  6. w tym tygodniu dowiedzialem ze auta nie bedzie. Ale tesla na maile i telefony nie odpowiada. Dowiedzialem sie od p Grzegorza.
  7. w zwiazku z powyzszym zastanawiam sie co zrobic z zamowieniem na tesle w cenie z przed podwyzki. Myslicie ze to mozna komus odsprzedac?

Z Tesli dostałem namiary na p. Grzegorza Szulca.
Ty też z nim się kontaktowałeś?
Jak się temat skończył? Kupiłeś Y?