Tesla 3 jaka wybrac

Ja6ek

Zadomawiam się
W moim wypadku roznica między sr+ ,a LR to 63 tys PLN. Większy zasięg przydałby mi się z raz ( auto mam od czerwca). Uważam, że ekonomicznie się nie opłaca.
Oczywiście obiektywnie LR jest lepszym samochodem, a Perf marzeniem 😀
Przy wyborze też zastanawiałem się miedzy LR a RWD. Wybrałem RWD z podobnych przyczyn, tańszy, nie jeżdżę często bardzo daleko, a gęstość SuC na zachodzie szczególnie mi co do zasięgu odpowiada, ponadto RWD jest lżejszy (jeden silnik) co wpływa na ekonomię jazdy w stosunku do LR i Perf (średnio 2kw na setkę mnie niż LR), także nie jest tak źle z tym zasięgiem, ale jak oczekujemy emocji, dobrego audio i napędu na 2 osie, wybieraj LR co oczywiste.

Marian

Nowy na Forum
Dzięki za podpowiedzi
Mam jeszcze pytanie odnośnie białych foteli {żona}🤙
Jak z utrzymaniem czystości schodzą plamy ?
I czytałem że to nie skóra tylko czarne siedzenia są ze skory
Dziękuje

ELuk

Pionier e-mobilności
To jest „skóra” wegańska, teraz to słowo klucz.
Kiedyś była derma, skaja etc… 😉
To tak jak w innych markach szumne hasło - tapicerka skórzana, a drobnym druczkiem tzw eko.
Co tu jest eko to nie wiem 🤔😉
To wszystko materiały skóropodobne, oczywiście całkowicie sztuczne.
Oczywiście w markach premium można „ skórę” eko zmienić na prawdziwą za odpowiednią dopłatą.
Stosowanie takich materiałów oczywiście ma sens, ale nazywanie ich skórą to tak jak hamburger wegański, gdzie tu ten hamm? 😉

Bronek

Pionier e-mobilności
Moim największym błędem było nie wzięcie białego wnętrza.

Jestem zwolennikiem napędu na obie osie.

Dobry tapicer samochodowy zrobi pięknie każde fotele za cenę porownywalną prawie do skóry w innych Markach Premium.
Wegańsko wegetariańska skóra Tesli nawet nie szczypie w tyłek. Taki trend aby w aucie z eco napędem nie sadzać dupy na częściach ciała naszych braci mniejszych. Wystarczy, że ich zjadamy.

Jeszcze się przez te prawie 3 lata nią nie nacieszyłem ( to pierwszy raz tak długo auto się nie nudzi), a już krótko po wypasieniu jej prawie na maxa, przyjdzie się z bólem rozstać.

Performens jest chyba niziutka, LR w sam raz, SR Ekonomicznie uzasadniona. Wszystkie fajne.
Moim zdaniem przy naszej/mojej jeździe, zasięgi wszystkich są wystarczające.
Najwszechstroniejsza jest LR
Performens najbardziej się wyróżnia.
I każda Sroka swój ogon chwali a ja skoro dokupiłem boosta do LR, to powinienem wziąć Perf i białą w środku. To wiem teraz.
I ostatnie... Skoro pytasz to, zamknij oczy i pomyśl, co by Ci sprawiło największą radochę i satysfakcję? Bo wszystkie są warte by je kupić. "sięgaj tam gdzie wzrok nie sięga" czytaj "jaki debet na koncie." żyje się raz i to krótko

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
To jest „skóra” wegańska, teraz to słowo klucz.
Kiedyś była derma, skaja etc… 😉
To tak jak w innych markach szumne hasło - tapicerka skórzana, a drobnym druczkiem tzw eko.
Co tu jest eko to nie wiem 🤔😉
To wszystko materiały skóropodobne, oczywiście całkowicie sztuczne.
Oczywiście w markach premium można „ skórę” eko zmienić na prawdziwą za odpowiednią dopłatą.
Stosowanie takich materiałów oczywiście ma sens, ale nazywanie ich skórą to tak jak hamburger wegański, gdzie tu ten hamm? 😉
Skóra* może jest w innych markach. Tesla:
1662046913443.png

...i uprzedzając dyskusję o słowie "wegańskie" - Wikipedia: Veganism is the practice of abstaining from the use of animal products

gim-kg

Pionier e-mobilności
Dzięki za podpowiedzi
Mam jeszcze pytanie odnośnie białych foteli {żona}🤙
Jak z utrzymaniem czystości schodzą plamy ?
I czytałem że to nie skóra tylko czarne siedzenia są ze skory
Dziękuje
Mam i nie ma z nimi problemu o ile dbasz. Na czarnych po prostu nic nie widać, a brudzą się tak samo. Poza tym ta biała jest jakaś bardziej miękka.