Kmicin

Zadomawiam się
Czy ktoś ma jakąś wiedzę o przyszłych tylnych szybach akustycznych? Kilka artykułów widziałem, że niby ma się to zmienić w 2023. Jakby nie było Y je posiada. Myślicie, że to tylko plotki czy coś jest na rzeczy? W kilku testach ludzie mówili, że w Y jest ciszej, pewnie szyby coś dają.

danielm

Pionier e-mobilności
Czy ktoś ma jakąś wiedzę o przyszłych tylnych szybach akustycznych? Kilka artykułów widziałem, że niby ma się to zmienić w 2023. Jakby nie było Y je posiada. Myślicie, że to tylko plotki czy coś jest na rzeczy? W kilku testach ludzie mówili, że w Y jest ciszej, pewnie szyby coś dają.
jak w jednym aucie coś jest to trafia do pozostałych, kwestia odpowiedniej logistyki i brak przeciwskazań (filtr hepa trafił do Y ale do 3 nie trafi bo nie ma miejsca)

Michal

Moderator
Ja słyszałem, że to nic nie zmienia, Nawet w przednich szybach nie czuć różnicy :p Był o tym filmik Bjorna na YT.

ELuk

Pionier e-mobilności
Szumy z tyłu są bardzo uciążliwe, a głównie pochodzą od kół, na co szyby laminowane nie pomogą, bo szumy niosą po nadwoziu.
Mozna je dość łatwo zredukować wygłuszając nadkola i blachę błotników od strony kół.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Szumy z tyłu są bardzo uciążliwe, a głównie pochodzą od kół, na co szyby laminowane nie pomogą, bo szumy niosą po nadwoziu.
Mozna je dość łatwo zredukować wygłuszając nadkola i blachę błotników od strony kół.
Skuteczniej bedzie wyciszyc od strony bagaznika i to lepiej cala przestrzeb bo sa tam spore powierzchnie rezonujacych blach

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja mam tak jak pisałem, trzeba zdjąć koła i nadkola, pewnie od wewnątrz też tapicerkę łatwo zdjąć i okleić. Niesie głównie od kół, silnika praktycznie nie słychać, a on jest pod podłogą bagażnika.

Michal

Moderator
Czy ładowanie Wallboxem 7.4 kw Tesla pociągnie całość? 1 faza 32a.
Nie rozumiem pytania... Odpowiedz - chyba tak?¿

SkropMe

Zadomawiam się
Chodzi o to czy tesla wyciągnie cała moc z wallboxa 7.4kw. Tak myslalem ze powinna wyciągnąć ale wolałem się dowiedzieć.

Last edited: