Lakier Tesla Model 3 LR 2021 :(

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tylko na progu to masz? Jak wygląda z drugiej strony bo wg mnie coś tu jest ewidentne nie tal. Gdyby nie uznali gwarancji, to wg mnie najlepszym rozwiązaniem będzie odstawienie do lakiernika aby pomalował progi. Wiem że to nowe auto i boli, ale gdyby u mnie pojawiło się coś podobnego to właśnie tak zrobię. Przynajmniej potem lakier będzie mocniejszy w tym miejscu.

podicool

Zadomawiam się
Po tej stronie jest najwięcej , ale po drugiej też jest już kilka punktów gdzie lakier zaczyna się łuszczyć , ale tylko w połowie progu . Od 3/4 do dołu widać , że podkład jest grubszy i to sporo , pewnie nie zdążył wyschnąć przed pomalowaniem.

Last edited:

Bartosz

Pionier e-mobilności
Polecam zakup przednich chlapaczy od tesla lub inne lakier na progach u mnie jest bardzo delikatny, ale jak czytałem u innych też. Moja TM3 ma nie całe 2 miesiące i 3000 km. Poruszam się praktycznie po ulicach Warszawy bez szutrów. A Lakier nie wytrzymał. Nigdy nie miałem żadnej obcierki lub wypadku. Lakier zbiera się jak na zdrapce lotto i ugina się pod paznokciem jak plastelina. Pierwszy kontakt z serwisem tesla warszawa nie podlega gwarancji. Jak trochę ponarzekałem , że to schodzi pod palcem to powiedzieli przyjedź obejrzymy i zdecydujemy. Będę dawał znać jak do tego się odniosą.
Łuszczenie się nie jest uszkodzeniem mechanicznym tylko wadą materiałową.

krist

Posiadacz elektryka
Pierwszy kontakt z serwisem tesla warszawa nie podlega gwarancji.
szczerze to bym po takim tekscię od razu zakładał sprawę w sądzie. Ogarnięty prawnik zdejmie im gacie przez głowę. Wady lakieru jak najbardziej podlegają ochronie gwarancyjnej.

slaveq

Pionier e-mobilności
Może można dodać do checklisty przy odbiorze nadkola i ich lakier? Ja zapytam jeszcze czy dziura w nadkolu ponad miejscem przez Ciebie sfotografowanym występuje? To jest świetne miejsce żeby sie tam woda dostawała i rdzewiało.

podicool

Zadomawiam się
Może można dodać do checklisty przy odbiorze nadkola i ich lakier? Ja zapytam jeszcze czy dziura w nadkolu ponad miejscem przez Ciebie sfotografowanym występuje? To jest świetne miejsce żeby sie tam woda dostawała i rdzewiało.
Nie bardzo wiem o które miejsce chodzi