Software 2022.28.1 - to jakaś kpina!

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
A mi dziś po aktualizacji na krótkiej przejażdżce w koło komina wywaliło błąd "Nie można znaleźć modułu ładowania". Na szczęście po podłączeniu do ładowarki zniknął. Ładuję teraz na 80% i będę czekał co dalej. W zeszłym roku byłem w serwisie i ponoć to naprawili. Czy ktoś miał ostatnio coś podobnego?
Ja mam okresowo i na razie olewam, po moich przygodach w Ząbkach do serwisu mi się nie chce jechać. Czasem wywali błąd gniazda że go nie widzi po chwili zgaśnie. Raz pod ładowarką nie mogłem auta naładować to zaryglowałem i odryglowałem samochód i poszło. Najbliżej mam do Berlina to pojadę z kilkoma problemami. Na razie zbieram:
-skrzypiące wahacze najpierw lewy teraz skrzypi też prawy :)
-gniazdo ładowania
-dziś błąd od SOS (pewnie software)
A co do AP to strasznie jest wkurzające to że jak przez chwilę przekroczycie prędkość 140km/h za pomocą pedału, to się księżniczka obraża i AP przestaje działać do następnej jazdy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja mam okresowo i na razie olewam, po moich przygodach w Ząbkach do serwisu mi się nie chce jechać. Czasem wywali błąd gniazda że go nie widzi po chwili zgaśnie. Raz pod ładowarką nie mogłem auta naładować to zaryglowałem i odryglowałem samochód i poszło. Najbliżej mam do Berlina to pojadę z kilkoma problemami. Na razie zbieram:
-skrzypiące wahacze najpierw lewy teraz skrzypi też prawy :)
-gniazdo ładowania
-dziś błąd od SOS (pewnie software)
A co do AP to strasznie jest wkurzające to że jak przez chwilę przekroczycie prędkość 140km/h za pomocą pedału, to się księżniczka obraża i AP przestaje działać do następnej jazdy.
A czy oni Ci juz raz tych wahaczy nie naprawiali ? ;)

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Sprawdz przed wyjazdem ;) a swoja droga jak sie sprawa skonczyla ?
Muszę to chyba opisać osobno. W skrócie, Tesla Polska uważa że się nic nie stało :) Panowie w Niemczech zmuszali mnie do podpisania dokumentu o zrzeczeniu się roszczeń itd. Sprawa trafiła do Holandii i tu również zostałem poczęstowany papierami w których deklaruję że nie będę się z nimi sądził ALE w ramach zadośćuczynienia zaproponowali mi komplet opon. zimowych :) A przysłali 4 kompletne koła z oponami i czujnikami. Po 4 miesiącach walki okazało się że można coś wywalczyć, tylko nie wolno odpuszczać i trzeba olać patafianów w Polsce. Aaaaaa i pan z Holandii (Szwajcar zresztą) napisał "przepraszam"! Tesla Polska się na to nie zdobyła, a mi chodziło tylko o zwrot kosztów i to właśnie słowo.

ciastek

Pionier e-mobilności
Wahaczy tylko zapomnieli przykręcić

cooler

Pionier e-mobilności
jeszcze nie odkryles ze wycieraczki tez sa automatyczne na autopilocie, i pieknie szlifuja przednia szybe jak im sie cos popierniczy
Kurcze, właśnie się zastanawiałem dlaczego wycieraczki mi się bez sensu włączają po suchym. Masakra, jeszcze to...

cooler

Pionier e-mobilności
140 kmh było wiadome od dawna, bo to vision only,
Chcecie mi powiedzieć że pomimo iż mam auto z radarem to właśnie przestał być używany i we mgle system będzie tak samo ślepy jak ja? No żesz kur.... Przecież ten radar to było zbawienie w słabych warunkach atm, a teraz bedzie walił w przeszkody bez opamiętania.
Wujek Elon już nie taki fajny, oj nie.
Czy chociaż aktywny tempomat używa radaru czy jest tak samo ślepy przez większą część roku w naszym klimacie?

Michal

Moderator
Chcecie mi powiedzieć że pomimo iż mam auto z radarem to właśnie przestał być używany i we mgle system będzie tak samo ślepy jak ja? No żesz kur.... Przecież ten radar to było zbawienie w słabych warunkach atm, a teraz bedzie walił w przeszkody bez opamiętania.
Wujek Elon już nie taki fajny, oj nie.
Czy chociaż aktywny tempomat używa radaru czy jest tak samo ślepy przez większą część roku w naszym klimacie?
Nic nie używa już radaru, bo ten dawał sprzeczne informacje i więcej psuł niż pomagał. Jedyne czego moim zdaniem faktycznie brakuje, to wykrywanie dwa pojazdy do przodu.
Jeśli chodzi o wykrywanie we mgle bez radaru, to chyba działa całkiem dobrze i jest znacząco mniej ślepy niż Ty ;) :