Michal

Moderator
Hej jak otworzyć manualnie tylne drzwi? W Tesli mówili że to gdzieś coś pod tylnym siedzenie
ℹ️ Note
Only the front doors are equipped with a manual door release.
[źródło]

tomik

Zadomawiam się
Czy bez premium connectivity można wyłączyć zdalnie alarm, mam auto pod blokiem alarm się uruchamia - czy muszę podejść i go deaktywowac? Czy z apki mogę?

danielm

Pionier e-mobilności
Czy bez premium connectivity można wyłączyć zdalnie alarm, mam auto pod blokiem alarm się uruchamia - czy muszę podejść i go deaktywowac? Czy z apki mogę?
premium nie ma nic do alarmu, z drugiej strony nie wiem jak wyłączyć alarm :) ja bym i tak poszedł sprawdzić co go aktywowało

tomik

Zadomawiam się
premium nie ma nic do alarmu, z drugiej strony nie wiem jak wyłączyć alarm :) ja bym i tak poszedł sprawdzić co go aktywowało
A przy premium nie dostałbym info na telefon że alarm się aktywował? Dwa to po prostu wygoda - pod blokiem coś budzi mieszkańców to po prostu z domu patrzę przez okno nikogo nie ma, mogę wyłączyć i na spokojnie podejść, zamiast tracić czas na ubieranie butów, kurtki i schodzenie do auta :)

Drugie szybkie pytanie mam bardzo wąski garaż - wjadę ale nie wyjdę, pytanie Tesla w autopilocie na inteligentnym summon sobie poradzi?

Last edited:

ciastek

Pionier e-mobilności
Czy bez premium connectivity można wyłączyć zdalnie alarm
Nie wiem, ale zgaduję że tak. Masz standard connectivity. Zakładam, że dzięki niemu działa aplikacja i pozwala ba komunikacje z autem.
Drugie szybkie pytanie mam bardzo wąski garaż - wjadę ale nie wyjdę, pytanie Tesla w autopilocie na inteligentnym summon sobie poradzi?
Wątpię. Summon mi działa tam, gdzie jest dużo miejsca. Czyli dokładnie tam, gdzie jest zbędny. Możemy przetestować.

Bronek

Pionier e-mobilności
Summon na płaskim działał ale czasem robi focha i trzeba kilka razy próbować. Zmianiać pozycję, bo u nas po BT tylko. Ale z garażu wyjeżdża
Alarm jest zdalny i z Premium jes podgląd na cztery kamery. Ale to nie monitoring i po kilkunastu minutach lub wielu próbach mamy komunikat że przegieliśmy i kicha.

danielm

Pionier e-mobilności
A przy premium nie dostałbym info na telefon że alarm się aktywował? Dwa to po prostu wygoda - pod blokiem coś budzi mieszkańców to po prostu z domu patrzę przez okno nikogo nie ma, mogę wyłączyć i na spokojnie podejść, zamiast tracić czas na ubieranie butów, kurtki i schodzenie do auta :)

powiadomienia oraz wszelkie rzeczy związane z bezpieczeństwem nie wymagają premium, jak się odpala alarm dostajesz powiadomienie. w sumie ze dwa razy w życiu powiadomienie zauważyłem po kilkunastu minutach, zanim dotarłem do auta to nic nie wyło (garaż dwa blokui dalej) więc nie wiem czy wejście do apki deaktywuje alarm, możliwe że tak.
ja również mam wąski garaż i summona używam dwa razy dziennie, do wjazdu i wyjazdu z garażu właśnie. jazda do przodu i do tyłu nie sprawia mu problemów, tylko trzeba stać bardzo blisko przodu auta (antena BT jest w lusterku), nie lubi podjeżdzać pod górke i jak niektórzy mają głupie progi w garażu to też tego nie lubi, ale ogólnie summona sobie chwalę, miewa fochy jak pokazuje go innym, jak jestem sam działa. smart summona nie używałem nigdy bo on by chciał pewnie skręcać i bałbym się że dupą zachaczy mi o garaż.