To jeszcze zalecam za 30 min do wyjazdu włączyć przygotowanie baterii. Jestem bardzo ciekawy wyniku. Ale przy 145 km/h z Warszawy pierwsze ładowanie będzie na Lotosie Krzyżanów...No zobaczymy, moze w weekend bede lecial nad morze to ciechocinek zalicze.
Najlepiej włączyć przygotowanie do wyjazdu na konkretną godzinę z ekranu samochodu.No zobaczymy, moze w weekend bede lecial nad morze to ciechocinek zalicze.
Z powrotem mi się wydaję że pod górkę, czyli więcej potrzeba energii. Nie jechałem z Ciechocinka do Warszawy cały czas A1/A2, tylko zjechałem na DK92 i nie trzeba było ładować do 90%, 65% wystarczyło by zostawiając ~16% buforu, tylko po drodze i tak musiałem zrobić dodatkowy przystanek, a przy okazji zaliczyłem jeszcze bezpłatnego Orlena (ul Wyszgorodska, Plock).Ja dałem radę ładując do 90% z Ciechocinka do Warszawy i jeszcze coś tam ZTCP zostało. 140km/h gdzie się dało.
No to 71/(100-6)=75dzis naladowalem moja LR z 6% - 100%
wg evse zencar weszlo 67,5kWh
Wg. Licznika ktory sobie zamontowalem wyszlo 71kWh.
Ladowalem pradem 10A na 3 fazach.
Malo wchodzi tego pradu do baterii... spodziewalem sie uzytkowych 75kWh w LR 2021.
Na liczniku widoczne też straty Zenkara. Nie ma ta bateria 75 kWh użytecznej pojemności od 0 do 100%...No to 71/(100-6)=75
Imho wszystko się zgadza, nie?