Racja - pomieszalem!Ja tylko w kwestii formalnej, że tanie godziny w G12 w PGE to są teraz (od 01.10) w godzinach 13:00-15:00.
15:00-17:00 to były od Prima Aprilis do końca września![]()
Mam sparowany Inwerter - bez tego nie było by ładowania uwzględniającego moc produkcji. Choć u mnie to bardziej skomplikowane, bo system liczy produkcję zarówno z falownika Froniusa jak i Solar edge i mikroinwerterów. Na szczęście sterowanie mocą działa elegancko.Też o tym myślałem, ale czekałem na odpowiedź czy coś widzisz w tej zakładce WWW.
Sprawdzenie komponentów instalacji byłoby moim kolejnym tipem.
Sprawdź jeszcze w apce Wattpilot: Settings, Cost Optimisation, Inventer - czy masz tam sparowany swój falownik.
Ogólna odpowiedź to raczej - "to zależy".Kiedy lepiej ładować auto ? W nocy w drugiej taryfie czy w dzień jak panele produkują prąd? Co się bardziej opłaca?
EnvertechJakiej masz firmy te mikrofalowniki?
Jeszcze jedno dodatkowe pytanie: czy obecna produkcja wystarcza Ci na pokrycie potrzeb domu+ładowania w ujęciu półrocznym? Jeśli tak to ze słońca, bo szkoda marnować 20%. Jeśli Ci brakuje produkcji i musisz dokupić to lepiej dokupić po taryfie nocnej. Więc wtedy warto część urządzeń przesunąć na noc. Przy czym ja jestem w PGE, więc mam bilansowanie międzyfazowe i międzystrefowe.Ogólna odpowiedź to raczej - "to zależy".
Jak Twój dostawca energii rozlicza magazyn (czy międzystrefowo i międzyfazowo)?
Czy masz nadwyżkę w magazynie?
Jeśli masz takie możliwości jak @viallos - jakieś urządzenie steruje Ci ładowaniem auta wtedy kiedy świeci słońce - to pewnie lepiej jak świeci. Pytanie też jak ten system @viallos działa jeśli słońca nie ma wystarczająco dużo? Pewnie ładuje w nocy ale ja tego nie wiem.
Nie ma chyba prostej odpowiedzi.
Ja w PGE ładuje obecnie w nocy.