Nowy soft do Infotaiment i nowe mapy

solik

Pionier e-mobilności
Jak mialem PSA to z softem radzilem sobie tak, ze majac nazwe archiwum googlalem i najczesciej na wschodnich stronach byly bezposrednie linki podane z serwerow PSA :) wklej nazwe archiwum do google to moze juz ktos tez podal bezposredni link.

p0li

Pionier e-mobilności
Jak mialem PSA to z softem radzilem sobie tak, ze majac nazwe archiwum googlalem i najczesciej na wschodnich stronach byly bezposrednie linki podane z serwerow PSA :) wklej nazwe archiwum do google to moze juz ktos tez podal bezposredni link.
ja mam bezposredni link (z appki) - ale poprzedni soft mial sporo baboli w peugeocie ze (domniemuje) serwery PSA sa oblezone

KrzysztofFly

Moderator
No to wczoraj wieczorem moja aplikacja zameldowała, że są do pobrania nowe mapy. No ładnych kilka miesięcy minęło od ostatniej aktualizacji ;).
Wracając do tematu aplikacji, to po ostatniej aktualizacji (1.36.1) zepsuli aktualizowanie tras i przebiegu, działa tylko sprawdzanie poziomu naładowania i temperatura.

p0li

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu aplikacji, to po ostatniej aktualizacji (1.36.1) zepsuli aktualizowanie tras i przebiegu, działa tylko sprawdzanie poziomu naładowania i temperatura.
w jakim sensie zepsuli? bo ja jakos specjalnej roznicy nie zauwazylem

KrzysztofFly

Moderator
No u mnie, od czasu tej aktualizacji nie pobiera z samochodu tras (ostatnią jaką mam zapisaną jest z 27.08.2022)
309433523_622461809371070_1080640473971378300_n.jpg
Tak samo przebieg pokazywany przez aplikację pozostał na poziomie z tego dnia i się nie aktualizuje.

p0li

Pionier e-mobilności
mam 1.36.1 i u mnie wszystko dziala poprawnie
ale w pewnym momencje appka sie wylogowala i kazala sie jeszcze raz zalogowac - tym razem jakos dziwnie bo przez strone www.
a tu moj ekran
1664270606069.png

KrzysztofFly

Moderator
Widocznie jest jeszcze jakaś zależność, w opiniach na sklepie Play inni ludzie również zgłaszają problem z odczytem tras po aktualizacji. Na samym początku również miałem problem z koniecznością ciągłego co chwilę ponownego logowania do aplikacji, kiedyś raz na jakiś czas pytał tylko o PIN, a teraz trzeba było się logować od początku z adresem, hasłem i pinem. Spróbuję jeszcze wyzerować dane lub przeinstalować aplikację, może to coś zmieni.

KrzysztofFly

Moderator
Wyzerowanie danych nie pomogło, przedwczoraj była aktualizacja aplikacji do wersji 1.36.2, niestety u mnie również bez zmian, cały czas nie pobiera tras ani nie aktualizuje przebiegu.

Jusand

Posiadacz elektryka
Wyzerowanie danych nie pomogło, przedwczoraj była aktualizacja aplikacji do wersji 1.36.2, niestety u mnie również bez zmian, cały czas nie pobiera tras ani nie aktualizuje przebiegu.
Ja dla prób zainstalowałem Tronity. Tam też był okres, że nie pobierał tras. W odróżnieniu od beznadziejnej aplikacji peugeota, w Tronity mam informacje z trasy o zużycie energii, średniej i od do jakiej wartości zużyło akumulator. Szkoda tylko, że z jej poziomu nie można tworzyć harmonogramu ładowania i klimatyzacji.
Screenshot_20221007-063920_TRONITY.jpg

p0li

Pionier e-mobilności
to moze masz cos niedokonfigurowane
a czy łączysz telefon po BT z autem?