Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Ronin78

Posiadacz elektryka
To swoją drogą, najgorsze że nie widać alternatyw. Każdy rząd wśród państw dookoła jedzie wg tego samego scenariusza, tak w pandemii jak i teraz w czasie wojny.

maro

Nowy na Forum
Jak dzwoniłem w okolicach czerwca 2022 do NFOŚiGW też dostałem podobną odpowiedź - że bardzo przepraszają ale mają problem z systemem informatycznym i dlatego nie mogą procesować wniosków, ale już za 3-4 tygodnie ma się to zmienić i wtedy dotacje ruszą ;)
Chyba kazano im tak mówić na infolinii.
Trochę tak jak z kanalizacją w okolicy w której mieszkam - od 17 lat mówią że już za 2 lata i do dziś miasto odpowiada tak samo.

Art79mod

Zadomawiam się
Cześć

Szukam i nie mogę znaleźć tego dokumentu "

Oświadczenie Wnioskodawcy o niepozostawaniu w związku małżeńskim albo zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania (w przypadkach określonych w art. 37 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego również zgoda na dokonanie przez Wnioskodawcę wskazanych w nim czynności) albo dokument stanowiący o rozdzielności majątkowej małżonka"

Nie widzę też we wniosku w "Załącznikach" gdzie to dołączyć? Do "inne dokumenty prawne" ?
Cześć, czy może ktoś mi udostępnić taki dokument "zgoda współmałżonka" oraz napisać jak i gdzie załatwić ten weksel bo wymagają oprócz cesji polisy dodatkowego zabezpieczenia.

Art79mod

Zadomawiam się

Piernik

Posiadacz elektryka
Ale że dostałeś umowę wraz z z wezwaniem do cesji ubezpieczenia?
Czy napisali Ci, że w Twoim przypadku chcą obu zabezpieczeń?
Raczej będą chcieć zarówno cesji jak i weksla z poręczeniem lub przynajmniej zgody połówki na zaciąganie zobowiązań.
Tu chodzi o 27 tys ;) trzeba zabezpieczyć jak się tylko da ;)

maro

Nowy na Forum
Dziś dostałem "w wyniku pozytywnej oceny Państwa wniosku o dofinansowanie XXXX zapraszamy Państwa do kolejnego etapu czyli uszczegółowienie warunków umowy" i link do umowy.
Jeszcze nie patrzyłem o co chodzi, ale najwyraźniej coś się ruszyło