2022.40.1 - zmiany

Mat

Zadomawiam się
Wg. mnie jest gorzej z wycieraczkami. Zrobilem wczoraj trase 400km. Za kazdym razem jak wjezdzalem na fragment S7 oswietlony latarniami, wycieraczki walily na sucho. Nie pozostalo mi nic innego niz wylaczyc AP. Smutne.
Przez chwile myslalem, ze swiatla poprawili, ale im wiecej jechalem, tym bardziej sie utwierdzalem, ze nie da sie tego uzywac szczegolnie na 2-pasmowce.
Hej właśnie zrobiłem 300km m.in. po S7 i dokładnie tak jak opisałeś ciemno pięknie łysy świeci suchusieńko szyba czysta, wjeżdżasz pod latarnie na węźle i wycieraczki się odpalają na sucho! Problem w tym że nie tylko na AP ale też na samym tempomacie i ni chu... nie wyłączysz ich z automatu. Pozostaje tylko jechać klasycznie z buta 🤨

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi sie dzis same włączały bez AP :p
Jade sobie, pieknie słonko w Wawie swieci a tu sru wycieraczki :)
Jutro będzie padać!
Sztuczna inteligencja ma góralski pierwiastek.
Jednych łupie w kościach, niektóre rośliny płaczą na deszcz.. Tesla macha wycieraczkami

danielm

Pionier e-mobilności
Może w Austin w Texasie padało i Elon nakazał zbiorcze włączenie wycieraczek, u mnie dziś w garażu wpadły w szał 😜🌧️🌧️🌧️ z Teslą nie ma nudy‼️
w garażu to miałem kilka razy akcje jak wjeżdzałem do niego w ulewe a wyjeżdzałem następnego dnia. jakby auto jeszcze pamiętało że padało i przez kilkanascie sekund jeszcze ogarniało kuwete. ogólnie z tego co kojarzę kiedyś automatyczne wycieraczki działały sporo lepiej i bardziej automatycznie. teraz mam wrażenie że tylko zmieniają sobie prędkość z 1 na 2 3 4 czy co tam im pasuje, ale widze że równomiernym tempem jeżdzą po szybie a kiedyś potrafiły dynamicznie dostosowywać tempo

Michal

Moderator

Michaal

Zadomawiam się
U mnie na lewej części ekran przestały pojawiać się komunikaty autopilota. Nie widać na ile ustawiłem odległość od poprzedzającego pojazdu i kiedy mam ruszyć kierownicą. Od razu zaczyna migać na niebiesko.

Lewe lusterko zaczęło żyć własnym życiem po zmianie z R na D. Raz pokazuje niebo, raz dół.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Restart może pomóc. Mam wrażenie że od ok pół roku grzebią co raz bardziej bez sensu w oprogramowaniu dotyczącym jazdy. Tak jakby wychodzą im sprawy zwi@zane z obsługą ekranu a pierdzielą podstawowe funkcje samochodu.

slaveq

Pionier e-mobilności
Przetestowałem dziś długie i muszę powiedzieć jest ogromna poprawa. Działają prawie tak dobrze jak w Peugeocie, czasem nawet widziały auta których ja jeszcze nie zdążyłem zauważyć. Jeszcze jakby się same wyłączały jak oświetlenie z lamp jest na tyle mocne, że długie są niepotrzebne.