Idzie zima - a ogrzewania ni ma - następna awaria mojej Tesli

cooler

Pionier e-mobilności
około $114.

Ja wiem, że to tylko forum i sobie pitolimy, ale jak dajesz jakieś liczby to fajnie to zweryfikować lub poszukać źródła.
View attachment 7571
No to fajnie, naprawdę chciałbym to mieć, nie mogli by dodać do konfiguratora że kto chce to vision only a kto dmucha na zimne i chce mieć backup to dopłaci? Do haka też dopłaciłem, choć go jeszcze nie użyłem bo chce mieć taką możliwość.
A nie na bezczela usunąć i jeszcze brnąć że to dla mego dobra...Do dziś nie przywrócili 150kmph AP, a tu zamiast najpierw zrobić to usuwają.
Ja bym chętnie do oporowych dopłacił, tak samo jak do czujników.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
jest też inna opcja - Tesla jest głupia i głucha na rady forumowiczów elektrowozu i nie wie, że strzela sobie tymi czujnikami w kolano.
Na wszystkich forach piszą to samo: najpierw udowodnij Elon że to działa vision only, a potem usuwaj.

Last edited:

MiKo

Posiadacz elektryka
nie mogli by dodać do konfiguratora
Tesla sobie tak wymyśliła produkt, że nie mają konfiguracji i jak widać na mnie i na ciebie zadziałało - bo auto i tak kupiliśmy. Przecież nikt nas do Tesli nie zmusił, mogliśmy sobie kupić Forda czy VW i wyklikać 5 pakietów i 27 opcji.

Też bym chciał dokupić sobie to czy tamto. Przynajmniej tak sobie wyobrażam.

najpierw udowodnił Eon że to działa vision only, a potem usuwaj.
Wydaje mi się błędem zakładać, że Tesla ma w interesie spełniać określonych zachcianek klienta. Tak samo jak każda firma, robią to co im wychodzi za opłacalne. Czy przez usunięcie czujników wszyscy zrezygnują z Tesli i już nigdy nie kupią drugiej? Może. Nie wiem. Jednak podejrzewam, że takie pytanie ktoś sobie zdał.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Dlatego też opisuje wszystkie moje przygody z TM3 aby inni wykonali świadomy wybór, wiedzieli nie tylko jak fajnie się jeździ ale też jak niefajnie auto stoi w serwisie.

consigliero

Pionier e-mobilności
Może najwyższy czas zmienić nazwę użytkownika 😎 z ❄️ i ocieplić wizerunek 🥵 to może i na auto przejdzie

cooler

Pionier e-mobilności
Może najwyższy czas zmienić nazwę użytkownika 😎 z ❄️ i ocieplić wizerunek 🥵 to może i na auto przejdzie
Teraz to już trochę za późno, muszę to rozegrać na zimno :cool:

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja w ostatnich 2 dniach przejechałem 1000 km w mrozie, plus auto na parkingu.
Może moja jest nie typowa, ale
1. podgrzewanie przed jazdą i ogrzewanie w trakcie jazdy działało bez problemu,
2. Światła drogowe działały prawidłowo, czyli nie oślepiały,
3. Wycieraczki tylko raz przejechały po suchej szybie, poza tym działały bez zarzutu,
Mam aktualnie wersje systemu 2022.40.4.1

twkrk

Nowy na Forum
Ja w prawie nowej (wyprodukowana w połowie września 22) TMYP również mam ten sam problem VCFRONT_a447 - nie działa ogrzewanie. Po diagnozie okazuje się, że kompresor oraz 'supermanifold' i kilka innych części do wymiany - ale oczywiście nie mają na miejscu więc wymiana w połowie grudnia.