No dobra, czyli to jednak dość prymitywne metodyAkurat polemizujesz z marynarzem ;-)
Oto maszyna "wieloreki bandyta"
Busik to wozi kierowców
Sam zakup to odrębne niezapomniane doznanie. Będę je wspominał do końca życia. Do teraz dziwię się, że to wszystko się udało. Kontakty telefoniczne z paniami dzwoniącymi z Niemiec i SMS’y przysyłane w niedzielę późnym wieczorem wyglądające jak tłumaczenia na polski z tłumacza Google będę jeszcze długo wspominał. Natomiast, tak jak Bronek jakiś czas temu napisał, jesteśmy pionierami i nikt nam tego nie odbierze. Trochę mi to przypomina Demoscene C64 z lat 90-tych. Za jakiś czas będzie nudno, Tesle zaczną kupować zwykli ludzie bez większych emocji, ale my wtedy będziemy już krok dalej. A tam przy okazji, czy jak kupię dwa bilety na Marsa to dostanę zniżkę? 😉na to mam dwie odpowiedzi:
1. to był ich pierwszy kwartał w Polsce, dopiero się uczyli ogarniać, popełniali dużo błędów ale teraz już na pewno będzie lepiej
2. część z tych ludzi już nie pracuje więc będzie tylko gorzej![]()
hehe we wtorek pożyczałem ID.4 na jazde próbną. sprzedawca absolutnie nic o nim nie wiedział. ja nic nie wiedziałem bo mnie to auto mało interesuje ale wiedziałem zdecydowanie więcej od niego. słuchał i zadawał pytania, ja słuchałem i oczekiwałem że on mi o aucie opowieO ile elektrycznego Nissana sam sobie wymyśliłem, bez czytania jakiś szczególnych analiz, bo "w głowie" pora przyszła na zmianę auta lub uzupełnienie "parku" o samochód miejski.
To zakup Tesli wiąże się np z Elektrowozem i Danielem. Plus niedosyt ( nie mylić z poczuciem błędu w zakupie!!!).
Opis jego "uganiania się za autem" i namiary na pośrednika znalazłem na łamach portalu.
Zakup Leafa, choć tradycyjny, to był jeszcze bardziej frustrujący, gdyż nikt z nawet Centrala Nissana niewiele wiedziala o tych autach. To tylko wyglądało po staremu ale i oczekiwanie i proces był podobny do Tesli. Nic na 100%.
PS. Dlatego teraz to miodzio. Niby 2 lata temu a jest róznica :
Tu o Nissanie
A tu o Tesli
Jaki przycisk?Przycisk otwierania tylnej klapy ( myślałem, ze tak jak Frunk tylko zdalnie) - odkryłem m/w po miesiącu posiadania Tesli ;-)
no do otwierania tylnego bagażnikaJaki przycisk?