Zużycie energii w śnieżycy.

slaveq

Pionier e-mobilności
Dziś ciekawy wykres, którym chciałem się podzielić. Jazda dk94 Dabrowa Górnicza, Kraków (60 km - normalnie w lecie około 10% w zimie jakieś 12%) w śnieżycy, ruch był płynny ale dość powolny. Temperatura -3. Co ciekawe zużycie energii na grzanie nie było wysokie. Czy to wam też się takie nietypowe przygody zdażyły?
1670782831442.png

Kmicin

Zadomawiam się
Dziś ciekawy wykres, którym chciałem się podzielić. Jazda dk94 Dabrowa Górnicza, Kraków (60 km - normalnie w lecie około 10% w zimie jakieś 12%) w śnieżycy, ruch był płynny ale dość powolny. Temperatura -3. Co ciekawe zużycie energii na grzanie nie było wysokie. Czy to wam też się takie nietypowe przygody zdażyły? View attachment 7909
A jakie zużycie miałeś na tej trasie?

slaveq

Pionier e-mobilności
A jakie zużycie miałeś na tej trasie?
Napisałem - normalnie w lecie około 10% w zimie około 12% - model 8 lr, 22 tys przebiegu, zasięg przy 100% pokazywany przez auto ~572 km. Mogę pokazać jutro statsy z teslamate. Ale śnieg faktycznie robi swoje plus jeszcze po przyjeździe zauważyłem ogromne ilości śniegu przyklejone w nadkolach.

//EDIT
To co pokazuje tesmalate:
1670805956360.png

Co ciekawe jeśli 14,38/0,185 == 77,73 kWh ma moja bateria po takim czasie. Czyli całkiem nieźle, 97% oryginalnej pojemności po 1,5 roku i prawie 23 tyś.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Napisałem - normalnie w lecie około 10% w zimie około 12% - model 8 lr, 22 tys przebiegu, zasięg przy 100% pokazywany przez auto ~572 km. Mogę pokazać jutro statsy z teslamate. Ale śnieg faktycznie robi swoje plus jeszcze po przyjeździe zauważyłem ogromne ilości śniegu przyklejone w nadkolach.

//EDIT
To co pokazuje tesmalate:
View attachment 7911
Co ciekawe jeśli 14,38/0,185 == 77,73 kWh ma moja bateria po takim czasie. Czyli całkiem nieźle, 97% oryginalnej pojemności po 1,5 roku i prawie 23 tyś.
A jaką masz baterię? Jakbyś uzupełnił stopkę to było by łatwiej zgadywać.
Ja mam e3LD i na 100% po ok 50kkm pokazuje mi 545km, więc sporo mniej. 6.8% degradacji pokazuje ABRP. po drugim lecie mocno poszła bateria w dół, po ok 40kkm. Ile Ci pokazywało po odbiorze skoro teraz 572?
77+kWh z baterii 82 to więcej niż wyciągał Bjorn z nówki sztuki (ok 75-76)

slaveq

Pionier e-mobilności
Hej mam Panasonica z q2 2021 czyli tak jak ty. Stopkę już zmieniłem :). Nie wiem na ile te wyniki są miarodajne, takie na szybko wyliczenia i niestety nie pamiętam ile mi pokazywało przy odbiorze wydaje mi się że około 580km.