Kuba K.

Posiadacz elektryka
zauważ, że głównie odpowiadają posiadacze Tesli z chyba największym zasięgiem do uzyskania z elektryków i najszybszym ładowaniem. a co z resztą?
@nabrU - Tesle kupiłeś ?? 😂😂😂
@paradox - chcesz kupić ICE i wytlumaczyc sobie ze to taki elektryk tylko na benzynę. Taki sojowy kotlet schabowy.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
@Cav nie ma Tesli, a inni mają pewnie w d...ie Twoje rozterki.
Chcesz kupić BEV to Ci tu każdy chętnie doradzi, ale jak wyjeżdżasz z tematem spalinowca to czego się spodziewasz.
rzuć okiem na statystyki, moim zdaniem temat mocno do przemyślenia

nabrU

Moderator
Ależ Panowie, nie ma co się denerwować tutaj i ja osobiście uważam (co już kiedyś pisałem), że będziemy tu mieli sporo osób, które nie będą patrzyły przychylnie na BEV z wielu względów.
Jedno co mnie w postępowaniu @paradox dziwi to fakt, że ma BEV więc powinien wiedzieć z 'czym to się je', że raczej tu nie koloryzujemy (wiele osób podaje swoje własne statystyki, a nie jakieś jutjubowe wyniki). Pisze, że ma też ICE, więc sam, bez naszej pomocy powinien się zapisać na jazdę próbną Qashqai'em i finalnie wybrać, co mu pasi.

koszmarem może być podróż poza głównymi trasami ale dalej można śnić

Sorki, bo to w sumie polskie forum, ale jakbym chciał pokonać odległość podobną do trasy Przemyśl - Szczecin to miałbym chyba z 30 ładowarek po trasie (nie liczyłem dokładnie z tej mapki). Więc (jak pisałem) każdy ma inny przypadek.

1673181601806.png

rzuć okiem na statystyki, moim zdaniem temat mocno do przemyślenia

To przestań pisać co 5 minut tylko zacznij myśleć, bo nikt tego za Ciebie nie zrobi

Kuba K.

Posiadacz elektryka
no właśnie to jest elektryk na benzynę. może ludzie z Nissana trafili w punkt?
Niczym to się nie różni od Mitsubishi Outlandera - żadna innowacja.
Wciąż tez będziesz limitowany wydajnością ICE. Nikt tez nie mówi co cykle ladowania i rozładowywania zrobią z bateria.

nabrU

Moderator
Niczym to się nie różni od Mitsubishi Outlandera - żadna innowacja.
Wciąż tez będziesz limitowany wydajnością ICE. Nikt tez nie mówi co cykle ladowania i rozładowywania zrobią z bateria.
@Kuba K. ale to jest de facto elektryk, który ma na pokładzie generator prądotwórczy w postaci silnika ICE

1673182044534.png

Cav

Pionier e-mobilności
Cav, po co się upierasz nawet gdy nie masz racji. Nikt nie jest w stanie powtórzyć swojego rzeczywistego przejazdu po danej trasie,
Dlatego takie testy mają sens "w dwa auta" w tym samym momencie i na tej samej trasie.
Fajnie się obserwowało w takich warunkach, jak kuzyn w dieslu, co to mu nigdy więcej niż 5 nie palił, nagle musiał dotankowywać o 100 km wcześniej niż zamierzał, gdy jechał za mną....
A spalanie w trasie w cudowny sposób rosło do 6 l, czyli prawie tyle ile zużywał mój słaby benzyniak.

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Przemyśl - Szczecin to miałbym chyba z 30 ładowarek po trasie
wszystko fajnie jak masz 100 kW lub więcej. zrób sobie symulację w ABRP swój samochód vs. np. Dacia Spring i podaj
@Kuba K. ale to jest de facto elektryk, który ma na pokładzie generator prądotwórczy w postaci silnika ICE

View attachment 8302
dokładnie. najbardziej zbliżony jest BMW i3 REX